Ingredienser:
2 kg blåbær
½ kg Sukrin
1 pose Certo frysepulver

Fremgangsmåte:
Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg Sukrin blandet med 1 pose Certo frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes i butikken). Porsjonèr deretter i frysebegere, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager.

Blåbærsyltetøyet i butikken har 5 ganger så mye kalorier som det du lager med Sukrin!
Dessuten får du dobbelt så mye bær og mye bedre smak.

Dette syltetøyet er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen er at du får en mye friskere smak, og det er enklere enn å koke syltetøy.

Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart, kan du koke blåbær/Sukrin med syltepulver.

Kommentarer:
Dobbelt så mye bær og 5 ganger mindre sukker enn syltetøy fra butikken.