Ingredienser:
2 kg blåbær ½ kg Sukrin 1 pose Certo frysepulver

Fremgangsmåte:
Hell blåbærene i en stor bolle, og rør inn ½ kg Sukrin blandet med 1 pose Certo frysepulver (fortykningsmiddel som kan kjøpes i butikken). Porsjonèr deretter i frysebegere, og frys ned det du ikke kommer til å spise i løpet av 3-4 dager. Blåbærsyltetøyet i butikken har 5 ganger så mye kalorier som det du lager med Sukrin! Dessuten får du dobbelt så mye bær og mye bedre smak. Dette syltetøyet er kun holdbart noen få dager etter tining, fordi det ikke inneholder konserveringsmiddel. Derfor kan det være lurt å lage små porsjoner. Fordelen er at du får en mye friskere smak, og det er enklere enn å koke syltetøy. Hvis du vil lage et syltetøy som er mer holdbart, kan du koke blåbær/Sukrin med syltepulver.

Kommentarer:
Dobbelt så mye bær og 5 ganger mindre sukker enn syltetøy fra butikken.

Mer om emnet: Rørte blåbær med Sukrin

«Rørte blåbær med Sukrin» er en sunn og smakfull dessert som er rask og enkel å lage. Den utnytter de naturlige egenskapene til blåbær, inkludert deres antioksidanter og fiber, samtidig som det gir en herlig sødme takket være Sukrin. Sukrin er et sunt alternativ til sukker som ikke øker blodsukkernivået, noe som gjør denne desserten til et utmerket valg for de som er bekymret for sukkerinntaket sitt. Rørte blåbær med Sukrin kan nytes alene, eller som en tillegg til frokostblandinger, is eller yoghurt.

Først kan vi forklare litt mer om Sukrin. Sukrin er et naturlig og kalorifritt søtningsmiddel som er laget av stoffet erytritol. Erytritol er en type sukkeralkohol som finnes i små mengder i forskjellige frukter, for eksempel pærer og druer. Det passer for diabetikere fordi det ikke påvirker blodsukkeret. Sukrin påvirker heller ikke tennene, det inneholder ingen kalorier og det er lett å fordøye, noe som gjør det til et utmerket alternativ til sukker.

Blåbær er kjent for sin høye fiberkonsentrasjon og er rik på vitamin C og K. De er også en god kilde til antioksidanter, som er kjent for å beskytte kroppen mot skadelige frie radikaler. Rørte blåbær er en fantastisk måte å høste disse helsfordelene på, mens de også får en søt og tilfredsstillende behandling.

Å lage rørte blåbær med Sukrin er enkelt. Du bare blander ferske blåbær og Sukrin i en kjele og varmer opp til blåbærene begynner å poppe og bryte ned. Da kan du røre til de har blitt en tykk, saftig saus. Du kan justere mengden Sukrin for å få ønsket søthet. Hvis du liker en litt tykkere konsistens, kan du tilsette litt maismel for å tykne sausen.

Rørte blåbær med Sukrin er deilig som en dessert alene, men det kan også blandes med yoghurt til frokost, toppes over vafler, brukes som fyll i bakverk, eller som topping på proteinpannekaker for en helseboost. Det gir en rik og naturlig sødme som komplementerer mange forskjellige typer mat.

Til sammen, er «Rørte blåbær med Sukrin» et deilig og sunt tillegg til ethvert måltid. Med sin naturlige sødme og ernæringsprofil kan denne oppskriften hjelpe deg med å passe på både helsen og vekten, samtidig som du nyter en herlig dessert.