Ingredienser

600 g røyefilet
2 dl fløte
1 eggehvite
20 – 30 spinatblader
1/2 mango
1/2 chili
1 boks røde eller brune bønner (uten tomat)
1 lime
1 dl extra virgin olivenolje
1 ss finhakket gressløk
7 dl soyaolje til fritering
Salt og pepper

Panering:
100 g brødrasp
1 egg
100 g hvetemel

Tilberedning

Fiskefarse: Bruk 200 g av fisken, tilsett eggehvite og kjør i hurtigmikser på full hastighet. Ha i 1/4 ts salt og spe inn fløten. Kjør farsen glatt, men ikke så lenge at den blir varm.

Kroketter: Fjern hovedstilken fra spinaten og forvell bladene raskt i kokende vann. Skjær resten av røya i to stykker på ca 5 x 15 cm og legg dem på aluminiumsfolie. Dekk røya med spinatblader og bre farse over. Rull fisk og farse til en pølse inni folien. Legg pølsene i fryseren i minst 1 time (til de begynner å bli litt harde). Fjern folien. Vend pølsene i hvetemel, så i et sammenslått egg og til sist i brødrasp.

Fritér krokettene i soyaolje til de blir gylne (2 – 3 minutter) og la dem renne av seg på en rist. Stek dem så i ovn i 8 – 10 minutter ved 200°C. La hvile.

Grønnsaker: Skyll av bønnelaken i et dørslag og ha bønnene i en kjele sammen med strimlet chili (fjern frøene). Varm opp og tilsett mango i terninger og hakket gressløk. Skvis over limesaft før servering.

Servering: Skjær krokettene i pene stykker og anrett et par biter på hver tallerken. Fordel mangobiter, bønner og chilistrimler. Skvett noen dråper god olivenolje over. Kokt ris smaker godt til.