Ingredienser

3 plater gelatin
2 dl hvitvin, halvtørr
2 lime
Koriander, frisk

2 sjøkreps
1 rødløk
1 sitron
1 ts salt
2 ss olivenolje

4 vårgulrøtter
Sort pepper, kvernet
1 ss olivenolje

Tilberedning

Begynn med geleen. Legg gelatin i bløt. Varm opp hvitvin. Smelt i gelatinen. Smak til med revet limeskall og finhakket koriander. Avkjøl i former. La den stå kjølig til den er stiv, ca 2 timer.

Rens sjøkrepshaler. Kutt et snitt langs ryggraden og fjern strengen. Finkutt rødløk og press over saft av 1 sitron. Strø salt over krepsen. Pensle den med olje og fyll krepsen med rødløk.

Kok gulrøtter 3-5 min i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Dra vekk skallet. Kutt gulrøttene i tynne skiver. Bland dem med sort pepper og olje.