Ingredienser
1 kg rabarbra, i biter 2 ss sukker 2 ss havsalt 6 dl eplesidereddik 25 gr fersk ingefær i skiver 25 gr hel nellik 1 tørr rød chili, knust.
Tilberedning
– Legg rabarbra og litt sukker lagvis på et glass – varm opp sukker og salt i eddiken – tilsett krydderne og la det koke i 2 min. – hell laken over rabarbraen og la det avkjøles.

Mer om emnet: Rabarbrapickles

Rabarbrapickles er en spennende tilberedning som utnytter den unike, litt skarpe og lett sørlige smaken av rabarbra. Selve prosessen er ikke særlig utfordrende, men resultatet kan være overraskende deilig. På mange måter er det å lage rabarbrapickles likt det å lage syltetøy, bortsett fra at det er mer fokus på det salte enn på det søte.

For å lage rabarbrapickles, begynner du med frisk, rå rabarbra. Den bør være frisk for å sikre at den beholder sin sprø konsistens under syltingprosessen. Du skjærer rabarbraen opp i biter på omtrent to centimeter. Det nesten trinnet er å lage en lake av eddik, sukker, salt og krydder. Vanlige krydder å bruke er sennepsfrø, nellik, stjerneanis, eller til og med chilliflak for en liten spark. Du koker opp laken, tilsetter rabarbraen, og lar det hele småkoke i et par minutter.

Virkningen av varme og eddik på rabarbraen vil trekke ut noen av dens naturlige syrer, mens sukkeret og krydderiet vil balansere smaken og gi picklesene en behagelig smaksprofil. Etter en kort tid på komfyren, kan picklesene overføres til sterile krukker og forsegles. Når de har fått tid til å avkjøle seg og marinere, vil du ha en frisk, smakfull rabarbrapickle som du kan nyte på egenhånd eller bruke som en tillegg til dine favorittretter.

Rabarbrapickles kan serveres med brød og ost, brukt som en smakstilsetning i salater, eller til og med brukt til å gi en søt-sur kick til grillretter. De er også uunnværlige i kjøkkenet når det er snakk om å lage mat som kombinerer det søte, sure og salte, som asiatisk-amerikansk «sweet and sour»-saus eller russiske retter som borsjtsj.

Til slutt, ved å lage rabarbrapickles, kan du utvide bruken av denne fantastiske planten ytterligere. Ho kan du ikke bare få stor glede av fersk rabarbra – som i pai, syltetøy eller saft, men du får også en deilig, krukke med pickles som vil ta matopplevelsen din til et nytt nivå. Det er en flott måte å bevare rabarbraens unike smak på, og også utnytte dens fantastiske syrlige kvaliteter på en ny og spennende måte.