Ingredienser:
800 g ytrefilet
20 godt knuste einerbær
50 g smør
salt
Rømmesaus:
3 eggeplommer
1 ss solbærsennep
2 dl rømme
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Del filéten i passe medaljonger på 60-70g. Legg de knuste
einerbærene i panne og rist dem lett. Ha i smør, la smøret koke
forsiktig med einerbærene i 3-4 mintter. Smøret må ikke bli
brent. Sil smøret slik at einerbærene blir borte.
Hell einerbærsmøret tilbake i pannen, varm opp til gyllen farge
og legg i medaljongene.Brun dem pent på alle sider, dryss over
litt salt og stek videre til medaljongene får en fin, spenstig
konsistens. La det hvile i pannen før servering.
Blomkål:
Vask og rens blomkålen godt, skjær den i store skiver og stek
dem pent brune og møre i smør. Krydre med salt og pepper.
Stek gjerne litt sopp i samme panne.
Rømmesaus:
Pisk sammen eggeplommer og sennep godt i en kjele. Rør inn
rømmen. Sett på plate og pisk rømmen luftig og varm, men ikke
til koking. Smak til og server.
Porsjoner: 4