Ingredienser:
1 kg benfritt rådyrkjøtt, f.eks. lårskive

TIL STEKING
2 ss smør eller margarin
salt, hvit pepper
ca. 5 dl vann eller kjøttkraft
4 små løk
1 oppskåret gulrot
100-200 g frisk sjampinjong
eller 1/4 boks hermetisk sjampinjong
4 oliven, skåret i strimler
2 ss tomatpurè
(1/2 ss soya)
STEKETID: ca. 1 time

Fremgangsmåte:
Stell kjøttet og tørk det godt.

Brun smøret i en gryte og legg kjøttet i. Brun det over det hele. Tilsett krydder og spe med varmt vann eller kjøttkraft.

Legg løk, gulrot, sjampinjong og oliven oppå kjøttet. Hell i tomatpurè, (soys) og eventuelt mer vann eller kraft – væsken skal stå jevnhøyt med kjøttet. La kjøttet surre oppå ovnen eller i stekeovn (ca. 175 grader).

Skjær opp kjøttet og server det sammen med løk, gulrot og sjampinjong.

Kok inn sjyen og smak den til.

Serveres med sjyen, kokte poteter, tomater, agurksalat eller bladsalat.