Rakefisk og potet:
150 g rakørret, skinn og benfri
2 stk. kalde kokte mandelpoteter
rødløk
litt rømme
Brød med rakørret krem:
150 g rakefisk
25 g smør
½ dl seterrømme
1 dl kremfløte
nykvernet hvitpepper
noen skiver grovt brød
salat
rødløk og dill
Lefsegodt:
litt rømme
1 ss grov sennep
1 lefse
100 g rakørret
salat og persille
Eggende snacks:
grovt brød
salat
1 kokt egg
50 g rakørret
3-4 ss rakørretkrem
rødløk og dill
Rakefisk og potet:
Skjær poteter og fisk i biter. Tre dem på små coctailpinner og pynt med rødløk og rømme på toppen.
Brød med rakørret krem:
Skjær ørreten i biter og ha den sammen med smør og rømme i en food-processor. Gni blandingen gjennom en sikt og vend i stivpisket krem. Smak til med pepper og sett den kaldt før bruk. Skjær brødet i biter og fordel rakørretkremen. Pynt med salat, rødløk og dill.
Lefsegodt:
Bre rømme og sennep utover lefsen. Skjær noen tynne biter rakørret og fordel på lefsen sammen med salat. Rull den sammen og la den ligge kaldt før den skjæres opp. Pynt med sennep og fiskebit.
Eggende snacks:
Skjær noen brødbiter. Bre gjerne litt smør på før salaten legges på. Forsett med en eggeskive, en fiskebit, rakørretkrem, rødløk og dill.