Ingredienser
600 g reker 1/2 mango 1/4 agurk 2 ss olivenolje 1/2 sitron Salatblader
Tilberedning
Skrell rekene. Skrell mangoen og fjern kjernen. Skrell agurken. Fin-hakk mango og agurk. Bland inn olivenolje og saften av 1/2 sitron. Anrett noen salatblader og reker pent på tallerken. Spre litt av mango/agurksalsaen over og servér. En flott appetittvekker før grillmaten.

Mer om Reke- og agurksalat

Reke- og agurksalat er en frisk og sprø salat som glir perfekt som en sommerrett. Det er en bemerkelsesverdig blanding av crisp agurk og saftige reker, sammenkoblet med et hint av sitrus og dill. Å lage denne salaten er utrolig enkelt og tar ikke mer enn 15 minutter. Selv om den tradisjonelt blir servert som en forrett, kan den også fungere som et lett hovedmåltid, spesielt i de varme sommermånedene.

De fleste oppskrifter på reke- og agurksalat vil inkludere en klar vinaigrette laget med sitronsaft, eddik og olivenolje for å fremheve smaken av reker og agurk. Noen versjoner kan også inneholde andre ingredienser som rødløk, cherrytomater, avokado eller forskjellige typer urter. Det fascinerende med denne salaten er dens mulighet for å være kreativ, ved å legge til andre ingredienser for å tilpasse den etter din smak.

Reker er høy i protein og lav i fett, noe som gjør dem til et sunt valg. Agurk er også et utmerket valg for helsen, da den er høy i vanninnhold, fiber og viktige vitaminer og mineraler. I tillegg er de kalorifattige, noe som gjør denne salaten til et sunnere valg for de som ønsker et sunt og deilig måltid.

Når du velger agurker og reker for salaten, er det viktig å velge friske ingredienser. Rekene skal være rosa og fast, mens agurken skal være fast, uten noen synlige flekker eller skade. For den beste smaken anbefales det å marinere rekene i sitron og urter før du blander dem med agurken.

En annen fordel med reke- og agurksalat er at den er svært tilpasningsdyktig. Den kan serveres med et stykke grovt brød, quinoa eller brun ris for å lage et mer fyldig måltid. Hvis du vil ha mer smak, kan du vurdere å tilsette mer krydder som chili, hvitløk eller ingefær.

I tillegg til sin enkelhet og utrolige smak, er reke- og agurksalat også visuelt tiltalende. Den flotte blandingen av agurkens grønne farge, de klare rosa rekene og de livlige urtene skaper en fest for øynene så vel som for ganen. Alt i alt er reke- og agurksalat en flott rett å ha på hånden for enhver anledning.