REKER I KARRI – OG KOKOSSAUS

Ingredienser:
– ca 400 gr renset reker – 1 rød + 1 grønn paprika – ca 200gr sukkererter – 1 fedd hvitløk – 1 ss smør – 1 ss rød karripasta/karripulver + litt chilipulver – 1 terning hønsebuljong – 1 liten boks kokosmelk – 2 dl lettrømme

Fremgangsmåte:
Sett ris til koking. Skjær paprikastrimler, knus hvitløk og la surre i panne m/smør, tilsett resten minus rekene. Sausen surres i et par min. Ha i reker og la det bli gjennomvarmt uten at sausen koker(!). Dryss ev litt frisk korriander over og server lime/sitronbåter ved siden av.

Porsjoner: 4 pers

Mer om REKER I KARRI – OG KOKOSSAUS

Kan du tenke deg noe mer spennende enn å blande det søte fra kokos og det sterke kicket fra curry i en enkel, men deilig sauce til reker? Dette er hva du oppnår når du velger å lage reker i karri og kokossaus, en kombinasjon som knytter kostholdet fra det fjerne østen med den norske sjømaten.

Å lage denne retten er ganske enkelt. Du begynner med å sautere litt hvitløk og løk i en kjele, før du tilsetter karri pulver. Karrien gir en deilig aroma samt en sterk, fyldig smak som strekker seg gjennom hele retten. Etter noen minutter tilsetter du kokosmelk, som vil skape en kremet saus og gi sødme som kompenserer for karriness styrke. Samtidig gir det oss en tykkere konsistens til sausen.

Reker er hovedingrediensen i denne retten. Fast, mager og full av protein, de har en mild, men distinkt smak som fungerer utmerket med både karri og kokos. Når du har renset rekene, legges de i pannen med sausen og la dem lage sakte på lav varme. Dette bidrar til å holde rekene saftige og smidige, for å maksimere smaksopplevelsen.

Som med alle matretter, kan du tilpasse reker i karri- og kokossaus til dine egne preferanser. Vil du ha mer varme? Legg til en hakket chilli. Vil du ha en litt mer kompleks smak? Prøv å legge til litt sitrongress eller limeblader. Hvis du liker det litt søtere, kan du også legge til noe sukker eller honning. Det er virkelig opp til deg, slik at du kan lage retten nøyaktig slik du ønsker den.

Reker i karri- og kokossaus er en fleksibel rett som passer til en rekke anledninger. Den kan serveres som en forrett eller hovedrett, avhengig av porsjonsstørrelsen, og kan også passe som en del av en buffé eller et tapasbord. I tillegg går den godt sammen med ulike tilbehør, fra ris, til nudler, til grønnsaker. Uansett når eller hvordan du velger å servere denne retten, vil kombinasjonen av reker, kokos og karri gi en smaksopplevelse du ikke vil glemme. Og det beste er, det er ganske enkelt å lage. Så neste gang du vil lage noe spesielt, hvorfor ikke prøve reker i karri- og kokossaus? Du vil ikke angre.

Legg igjen en kommentar