denne retten er til 4 personer:
400 gram reker. sil dem før bruk.
jasmin eller basmatiris ( mål til 6pers) (ps: risen på rema1000, (middagsris, er best til denne retten syns jeg) 🙂
1 rød og en grønn paprika.
1/2 løk
3 hvitløksfedd.
3-4 dl kremfløte.
1 ts karri.
200 gram revet ost
kok opp ris.
legg rekene i ett dørslag.
mens risen koker, hakker du opp alle grønnsakene. ps: paprikaen i strimler.
når risen er ferdig legger du den i en ildfast form og blander rekene i, OBS! rekene må ikke stekes!!!
deretter steker du alle grønnsakene i litt smør i ca 1-2min, så heller du fløten over. tilsetter karrien, rør om, og hell over i den ildfasteformen med risen og rekene, strø osten over, og la den stå i 15-20 min midt i ovnen på 200grader. til osten er blitt gyllen.
NYDELIG middag… du kommer ikke til å angre. pass på å bruke vanlig hvitløk, ikke kinesisk.
smaker nydelig med ferske pillede blåskjell i også, de puttes i samtidig som rekene med risen:) jeg sier bare BON APPETITT!!! =D
PS: Porsjonene er skrevet feil av meg, beklager… dette holder til 6 personer, men er like god å varme opp dagen etterpå:)
Hei, jeg som har laget denne retten… bytt gjerne ut risen med 3 boil in bag-Jasminris, pass på hvilken ost du bruker og hvilken karri. bruk helst revet pizzaostblanding, og hindu karrikrydder. IKKE hot curry..
liker du litt spicy mat kan du tilsette en finhakket rød chilli. og karrien kan du smake deg til selv, gjerne ta litt mer i hvis du liker karri godt:) og husk, en Halv stor løk, eller en hel liten. og bare en LITEN PAKKE MED FLØTE! 🙂
Legg gjerne igjen kommentarer. setter pris på det