Ingredienser
400 gram Reker i lake 400 gram hardkokte egg 2 poser Mills Majones (godt med majones) 1 teskje HP saus 1 teskje Worcestershire Saus 7 dråper Tabasco
Tilberedning
Rekelaken siles bort egg kokes i 10 min og skrelles deles med eggdeler 2 ganger majones og krydderier blandes egg og reker blandes i majonesen

Mer om Rekesaltat

Rekesalat er en velsmakende og populær rett som har en spesiell plass i det norske kjøkkenet. Denne enkle, men samtidig elegante salaten kombinerer reker med ulike ingredienser for å tilføre smak og tekstur. Tradisjonelt inneholder rekesalat ingredienser som kremet majones, frisk sitronsaft, hakket dill, hakket persille og noen ganger også litt hvitløk. Men dagens moderne versjoner kan inneholde en myriade av ingredienser som avokado, eplebiter, mango, rødløk, agurk og til og med norsk brunost for en unik smaksammensetning.

Internasjonal utveksling av kulinariske ideer har innført mange nye tolkninger av tradisjonelle retter, og rekesalat er ikke noe unntak. En av de mest populære variantene er den asiatiske-inspirerte rekesalaten som inkluderer koriander, lime og chili. Dette gir en frisk smakseksplosjon som både gir varme og kontrast til rekene. Mange norske kokker har eksperimentert med denne varianten og lagt til ingredienser som mango og papaya for en sødme som balanserer det sterke kicket fra chili.

Helsenorge har markert rekesalat som et godt valg for de som ønsker å følge et balansert kosthold. Reker er en utmerket kilde til protein, vitamin B12 og er lite i fett. Dessuten, som en sjømatrett, er reker rike på omega-3-fettsyrer som er kjent for å fremme hjerte helse. Når den kombineres med ferske grønnsaker, tilbyr rekesalat en velsmakende og næringsrik måltidsløsning.

Når det gjelder servering av rekesalat, er valgmulighetene mange. Den kan serveres som en forrett, en lett lunsj eller som en del av en større buffet. Rekesalat kan serveres på smørbrød, eller i avkjølte tomater for et minimalistisk, men velsmakende alternativ. I de senere år har pairing av vin med rekesalat blitt mer utbredt, og den anbefalte vinen er ofte en tørr hvitvin som Sauvignon Blanc eller en litt søtere Riesling, avhengig av rekens sødme og salatens generelle krydderprofil.

Oppsummert, er rekesalat en flerdimensjonal rett som kan tilpasses etter din egen smak og preferanse. Fra den klassiske norske varianten med majones og dill, til mer eksotiske tolkninger med asiatiske smaker, er det ingen grenser for hva du kan gjøre med rekesalat. Det viktigste er å eksperimentere og finne din egen unike versjon, slik at du kan nyte denne deilige retten til fulle.