Reketapas

Ingredienser:
24 rå scampi (eller vanlige reker) 4-6 finhakkede hvitløksbåter salt/pepper 1-2 finhakkede røde chili 3 ss olje 3 ss smør saften av 2 lime eller 1/2-1 sitron 3 ss frisk hakket persille eller koriander

Fremgangsmåte:
Mos hvitløk, chili, salt og pepper til en tykk masse. Smør på rekene og legg disse på fat. Dekk til og la stå i kjøleskap minst en time. Varm olje og smør i panne og stek rekene raskt, 3-4 minutter. Legg over på fat. Kok ut panne med limesaft, hell sausen over rekene og strø persille/koriander over.

Mer om Reketapas

Reketapas er en populær rett i Spania og andre deler av verden, og har gradvis funnet veien til norske husholdninger. Tapas er karakteristisk for det spanske kjøkkenet og stammer fra Andalucía i Spania. Ordet «tapas» betyr faktisk «å dekke» eller «dekke over», og henspeiler til småretter som kunne dekke over en kopp vin eller øl. Dette er ideelt når man vil smake litt forskjellig, og ikke være bundet til en enkelt hovedrett. Reketapas er bare en av mange varianter av tapas, der hovedingrediensen er deilige, marinerte reker.

Å lage reketapas er ganske enkelt, men det krever litt tid og forberedelse. Selve marineringen er det som setter den unike smaken. Du trenger friske reker (helst skrelt), olivenolje, hvitløk, persille, chilli og sitronsaft. Etter å ha blandet alle ingrediensene, skal rekene marinere i minst en time, men gjerne over natten om du har tid.

Når det kommer til servering av reketapas, er det viktig å sørge for at retten blir presentert på en tiltalende måte. Dette kan du gjøre ved å servere rekene sammen med et utvalg av andre tapasretter – for eksempel fylte oliven, tomatsalsa eller serranoskinke med manchegoost. Med sin karakteristiske smak og farge, blir reketapas raskt et blikkfang på bordet. Server rekene kalde, rett fra kjøleskapet, eller varme dem litt opp i pannen før servering for en annen vri.

Å lage reketapas kan virke litt utfordrende for en nybegynner på kjøkkenet, men med litt øvelse vil du hurtig få dreisen på det. Det viktigste er å bruke ferske ingredienser og å la rekene marinere lenge nok til at de får en deilig smak. Prøv gjerne med forskjellige typer krydder for å finne din favorittvariant.

Det er dermed ingen grunn til ikke å prøve seg fram med reketapas. Det kan være en spennande tillegg til middag eller en sosial sammenkomst. Det gir en mulighet for å variere fra de normale middagsrettene, og prøve noe nytt og spennende. Denne tapasretten kan raskt bli en favoritt på bordet. Så neste gang du planlegger en sammenkomst eller har lyst på noe litt utenom det vanlige til middag, hvorfor ikke prøve reketapas? Det vil definitivt sette en ekstra spiss på måltidet.

Legg igjen en kommentar