Ingredienser:
Tynnribbe 2 kg
Salt , pepper , honning
Rødvin 1 dl
1 eple , 1 appelsin , 1 rødløk
Tilberedning:
Skjær gjennom svoren på ribben og opprette ruter .
Gni ribben med salt og pepper og pakk den inn i aluminiumsfolie . La den stå i kjøleskapet i 2-3 dager før steking . Legg ribben med svoren opp dekket med folie i en langpanne med en plate under .
Hell kokende vann 1 l, rødvin ½ kopp honning 1 ts og bake i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 min. Fjern aluminiumsfolie og la stå i ovnen med senket temperaturen til 175C i 45 min til . For sprø svor øke temperaturen til 250C i 5 min.
Saus: Lag sausen ved å smelte smør 1 ss , tilsett hvtemel 2 ss, honning 1 ss, rødvin ½ kopp, appelsinjuice 1 ss, fløte 1 dl, blande kraften fra ribben i den , og la dette koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbehør : steke eple skiver , appelsinskiver , svisker og rødløk båter i smør og honning og tilsett litt rødvin . Ribben serveres med tilbehøret og kokte poteter.
Porsjoner:
4 personer