Ingredienser:

Egg 4 stk, Smør 2 dl, Sukker 4 dl

Kakao 1 dl , Hvetemel 3 dl

Bakepulver ¾ ts , Vaniljesukker 2 ts

Glasur/Krem:

Kakao 1 dl
Melis 2 dl
appelsinjuice / klementinejuice 2 ss

Fløte 3 dl
Cognac eller sherry eller whisky 2 ss

Tilberedning:

Bland egg ett og ett om gangen i det avkjølte smøret. Smør smeltes og avkjøles. Bland alle ingrediensene godt sammen. Ha røren i en Kakeform på 24 cm og stekes på 175 grader i ca 35 min i nederste rill i ovnen.

Glasur / Krem

Pisk fløten og rør inn siktet kakao og melis.

Til slutt blandes cognac og appelsinjuice i kremen.

Kaken deles i to / tre lag. Krem fylles mellom og rundt hele kaken.

Kaken bør stå i kjølskap 1 døgn før den nytes. Kaken pyntes med revet sjokolade og appelsinskall / klementinejuice.