Ingredienser:
Egg 4 stk, Smør 2 dl, Sukker 4 dl
Kakao 1 dl , Hvetemel 3 dl
Bakepulver ¾ ts , Vaniljesukker 2 ts
Glasur/Krem:
Kakao 1 dl
Melis 2 dl
appelsinjuice / klementinejuice 2 ss
Fløte 3 dl
Cognac eller sherry eller whisky 2 ss
Tilberedning:
Bland egg ett og ett om gangen i det avkjølte smøret. Smør smeltes og avkjøles. Bland alle ingrediensene godt sammen. Ha røren i en Kakeform på 24 cm og stekes på 175 grader i ca 35 min i nederste rill i ovnen.
Glasur / Krem
Pisk fløten og rør inn siktet kakao og melis.
Til slutt blandes cognac og appelsinjuice i kremen.
Kaken deles i to / tre lag. Krem fylles mellom og rundt hele kaken.
Kaken bør stå i kjølskap 1 døgn før den nytes. Kaken pyntes med revet sjokolade og appelsinskall / klementinejuice.
??????