Ingredienser:
250 – 300 g svinekjøtt i tynne skiver/strimler

1 ss fish sauce

1/2 ts gurkemeie

1-2 hvitløksfedd, hakket

1 sitrongress, hakket, ev. 1 ts revet fersk ingefær

2 ts sesamolje

1 ts sukker

1 liten bunt koriander

3 ss sweet chili sauce

2 ss hakkede peanøtter

120 g risnudler

friske mynteblader til pynt, kan sløyfes.

Fremgangsmåte:
Bland sammen fish sauce, gurkemeie, hvitløk, sitrongress, sesamolje, sukker og litt hakket koriander. Mariner kjøttet i blandingen i minimum 30 minutter. Hell kokende vann over nudlene. Dekk til bollen og la nudlene ligge i bløt i ca. 3 minutter.

Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann. La dem renne godt av seg og bland inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen. Rør sammen sweet chili sauce, hakked peanøtter og hakket koriander. Stek kjøttet raskt i en veldig varm panne. Server med risnudler, drypp over chilisausen og pynt med litt koriander og små mynteblader.

Tips:

Server med lynstekte grønnsaker. Bruk f.eks. gulrot og kålrot i tynne skiver, sukkererter, rødløk og plomme.

Tilsett evt. litt revet ingefær og soyasaus/oystersauce.

Lag din egen sweet chili sauce. Bland 100 g sukker og 2 dl ris eddik ( evt. 7% eddik) i en liten kasserolle.

Kok opp og la det koke til sirupskonsistens, ca 5-10 minutter. Avkjøl og bland inn 2 finhakkede røde chili.

P.S. Fjern frøene og den hvite membraen før du hakker chilien så blir ikke sausen så fryktelig sterk.

Porsjoner: 2 personer