Ingredienser:
br>4 store kyllingfileter, helst med skinn
180 g mild chevre, gjerne Haukli naturell
8 gode soltørkede tomater i olje
1 ss hakket frisk basilikum, merian eller oregano
saften av 1/2 sitron
500 g klase cherrytomater
olivenolje
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte:
br>Varm ovnen til 200 grader.
Smuldre eller mos osten i en bolle.Bland inn hakkede soltørkede tomater, urter , salt og pepper.Bruk en skarp kniv og lag et snitt på langs av kyllingbrystene.Lag et snitt til på tvers og fordel osteblandingen i «lommene».
Legg de fylte brystene over i en smurt ildfast form el.l og press over sitronsaft. Legg tomatene i formen og drypp olivenolje over kylling og tomater.Krydre godt med salt og pepper og stek det hele i ca. 25 minutter.
Kyllingen skal være gjennomstekt og gyllenbrun.Server med f.eks. kokte hvite bønner blandet med sennepsvinaigrette, finhakket rødløk og gressløk.
Tips:
Drypp 1 ss balsamicoeddik over tomatene før de stekes.
Porsjoner: 4 personer