Ingredienser:
4 store kyllingfileter, helst med skinn

180 g mild chevre, gjerne Haukli naturell

8 gode soltørkede tomater i olje

1 ss hakket frisk basilikum, merian eller oregano

saften av 1/2 sitron

500 g klase cherrytomater

olivenolje

salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte:
Varm ovnen til 200 grader.

Smuldre eller mos osten i en bolle.Bland inn hakkede soltørkede tomater, urter , salt og pepper.Bruk en skarp kniv og lag et snitt på langs av kyllingbrystene.Lag et snitt til på tvers og fordel osteblandingen i «lommene».

Legg de fylte brystene over i en smurt ildfast form el.l og press over sitronsaft. Legg tomatene i formen og drypp olivenolje over kylling og tomater.Krydre godt med salt og pepper og stek det hele i ca. 25 minutter.

Kyllingen skal være gjennomstekt og gyllenbrun.Server med f.eks. kokte hvite bønner blandet med sennepsvinaigrette, finhakket rødløk og gressløk.

Tips:

Drypp 1 ss balsamicoeddik over tomatene før de stekes.

Porsjoner: 4 personer