4 villandbryst
1 dl portvin
1 dl kirsebær på sprit
2 ss usaltet smør
salt
pepper
1 hel potte frisk basilikum
1 dl grønne linser
2 ss finhakket sjalottløk
1 dl gulrot i små terninger
4 ss finhakket gressløk
olivenolje/smør til steking
Skjær rutemønster i fettet på andebrystene. Brun dem i olivenolje tilsatt litt smør på sterk varme. Legg dem så over i en langpanne, og stek dem ferdig i ovn ved 225 C i ca 3 minutter.
Kok ut pannen med portvin, og tilsett kirsebær og usaltet smør. Smak til med salt og pepper.
Kok linser sammen med valgfrie grønnsaker i ca 15 minutter. Vannet skal dekke linsene godt. Sil blandingen, og stek den i smør sammen med sjalottløk, gulrot og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Anrett linseblandingen på tallerkener, og legg andebrystene over. Avslutt med frisk basilikum.