Ingredienser

5 dl kraft kokt på hals, vingespisser og innmaten
2 bladtopper av stangselleri
1 gulrot
1 purre
8 dl stekesjy fra langpannen
3 ss hvetemel
salt
pepper
evt sukkerkulør
ripsgelé

Tilberedning

Skjær grønnsakene i mindre biter og kok dem i 45 minutter sammen med hals, vingespisser, innmat og 6 dl vann. Fjern skummet når kraften koker opp. Sil kraften når den er kokt (de 6 dl koker inn til ca 5 dl).

Kok kraften dagen før, eller mens anden steker.

Hell sjyen fra langpannen i en skål. Ha noen dråper sukkerkulør i så er det lettere å se det lyse fettlaget som nå skal skummes av.

Bland melet med litt vann i en meljevner, eller rør blandingen ut i et krus eller lignende.

Hell kraft og sjy i en gryte. Det blir til sammen ca 8 dl væske. Kok opp.

Pisk jevningen ned i den kokende sausen og la den småkoke i ca 5 minutter over svak varme. Tilsett eventuelt mer buljong, vann eller jevning.

Smak sausen til med salt, pepper og ripsgelé.