Ingredienser

1 ferdig stelt and, ca 2 kg
1/2 sitron
185 g salt (1 1/2 dl)
60 g farin (1 dl)
1/2 ts salpeter

Saltlake:
125 g salt (1 dl)
30 g sukker (1/2 dl)
3 liter vann

Til koking:
vann så mye at det dekker fuglen
6 hele allehånde
6 hele hvite pepper
1 laurbærblad
1 gulrot
1/2 løk

Garnering:
svisker
halverte appelsiner
tomater
kruspersille
salatblader

Tilberedning

Skyll og tørk anden. Gni den inn- og utvendig med sitron.

Bland salt, sukker og salpeter, gni anden inn- og utvendig og la den ligge kaldt i 12 timer. Vend den av og til.

Kok opp laken, skum den og avkjøl. Legg anden i et dypt fat, hell laken over til fuglen er dekket, legg press på. La det stå kaldt ca 1 1/2 døgn.

Ta opp anden og la den renne av. Kok den i så meget vann at det dekker fuglen. Skum godt. Tilsett krydder og rensede grønnsaker. Dekk med lokk, og småkok ca 1 1/4 time. La den avkjøles i egen kokekraft.

Fjern skinn og ben, skjær kjøttet i jevne stykker. Server dem pent anrettet med salatblader. Garner med svisker, appelsinhalver, tomater og persille.

Som tilbehør anbefales eplemos blandet med reven pepperrot. Rødkål. Grønnsalat. Kokte poteter, saus.