Ingredienser
600 g seifilet 2 dl sammalt rug 1 ts salt 1 ts pepper, kvernet Olje og smør til steking 2 løk 2 dl vann 1 buljongterning 2 ss sennep, grov 1 ts sukker Salt og pepper 4 asparges 1 ss olivenolje Spirer, friske, til pynt
Tilberedning
Del fisken i fire like store stykker. Bland mel med salt og pepper. Vend fiskestykker i mel. Stek fisk i en panne med olje og smør. Kutt løk i skiver. Stek løk lyserbun i fettet fra fisken. Ha i vann og buljongterning. Kok til all væske er fordampet. Vend inn sennep og sukker. Smak til med salt og pepper. Kutt asparges i tynne skiver med en potetskreller. Kok 20 sek i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Vend asparges i olivenolje, salt og pepper ved servering. Pynt med friske spirer ved servering. Servér med poteter, ris eller pasta.

Mer om Rugmelpanert sei med løkkompott

Rugmelpanert sei med løkkompott er en deilig middagsrett som er både sunn og smakfull. Dette måltidet er en herlig kombinasjon av fine ingredienser som bidrar til en unik smaksopplevelse. Sei er rik på omega-3 fettsyrer, vitamin D og proteiner, mens rugmel gir en fyldig smak og er også en god kilde til fiber.

Når du lager rugmelpanert sei, er det viktig å velge fersk fisk for å garantere et saftig og velsmakende resultat. Først piskes egget, rugmelet blandes med krydder etter smak og fisken rulles i denne blandingen før den stekes i en panne med litt smør. Det er viktig å steke fisken på moderat varme for ikke å brenne rugmelet, dette gir en sprø og gyllen skorpe på fisken.

Løkkompotten serveres som tilbehør til den rugmelpanerte seien. Den bringer en fin kontrast med sin søte og syrlige smak. For å lage løkkompott, trenger du to løk som kuttes i skiver og stekes i en kjele med litt olje til de er gylne. Deretter tilsetter du et par spiseskjeer med sukker og fortsetter å steke på lav varme til løken er karamellisert. For å balansere sødmen, kan du også tilsette litt eddik.

Måltidet blir komplett når du serverer rugmelpanert sei med løkkompott sammen med noen friske grønnsaker eller en lett salat. Du kan også eksperimentere med forskjellige krydder for fisken og forskjellige smaker for løkkompotten for å gjøre retten enda mer spennende.

Rugmelpanert sei med løkkompott er et flott og næringsrikt måltid valg som gir deg muligheten til å inkludere fisk i kostholdet på en deilig måte. Den sprø skorpen av rugmel, den saftige seien, og den unike søte og syrlige løkkompotten er alle sammen med på å skape en opplevelse for sansene.

På slutten av dagen, er kvaliteten på ingrediensene og måten de behandles på i kjøkkenet, med respekt og kjærlighet, nøkkelen til å lage et virkelig velsmakende måltid. Med rugmelpanert sei og løkkompott vil du definitivt bevise at sunn mat kan være både deilig og tilfredsstillende.