Ingredienser:

100 g røkt ørretfilet 100 g kremost 1 ss sitronsaft 200 g røkelaks, i skiver 200 g pumpernikkel, i skiver Kvister av frisk kjørvel eller persille, til pynt

Tilberedning:

Fjern eventuelt skinn og ben fra ørretfileten og kjør den i kjøkkenmaskinen sammen med 85 g av kremosten til det er godt blandet og jevnt, krydre etter smak med salt og pepper. Tilsett sitronsaft og kjør til alt er godt blandet. Legg de røkte lakseskivene på et rektangulært stykke plastfilm, 15- 20 cm , slik at kanten på lakseskivene overlapper hverandre litt. Smør et jevnt lag av ørretblandingen utover laksen, rull så skivene sammen fra den bredeste siden. Bruk plasten til hjelp til å løfte laksen mens du ruller. Pakk ruladen inn i plastfilm og legg den i fryseren i 30 minutter, eller til den er fast nok til å skjæres i skiver. Stikk ut 20 runde stykker pumpernikkel med en 4,5 cm utstikker. Smør resten av kremosten på de runde pumpernikkelskivene. Ta lakseruladen ut av fryseren, kasser plastfilmen og skjær ruladen med en svært skarp kniv slik at du får 20 skiver. Legg en ruladeskive på hvert brødstykke og dekorer med en kvist kjørvel eller persille. Dekk med plastfilm og sett i kjøleskapet til lakse og ørretruladen skal serveres.

Porsjoner:
20 stk

Mer om RULADE AV RØKT LAKS OG ØRRET

Rulade av røkt laks og ørret er en lekker og forførende rett som ikke bare smaker himmelsk, men også presenterer en visuell fest for øynene. Denne roligen satte forretten benytter seg av de beste råvarene fra havet på en unik og kreativ måte, og lager en uforglemmelig gastronomisk opplevelse.

Rulade er i utgangspunktet et fransk konsept, og betyr «å rulle». Det innebærer å rulle sammen en fylling i en slags deig eller kjøtt, og er en teknikk som brukes i mange forskjellige retter over hele verden, fra søtt til salt. Men når det gjelder rulade av røkt laks og ørret, blir dette begrepet tatt til et helt nytt nivå. Den forrykende kombinasjonen av røkt laks og ørret, sammen med andre delikate ingredienser, gir oss en velsmakende forret som er like velsmakende som den ser ut.

Rulade av røkt laks og ørret kan tilberedes ved å ta fint skiver av røkt laks og ørret og spre dem ut på et flatt underlag. En fyldig blanding av urter, sitronsaft, smør, salt og pepper lages og smøres over fiskesjiktene, før hele arrangementet rulles tett sammen. Den resulterende loggen av kjøtt og smaker blir deretter forsiktig fastgjort med tannpirker eller hyssing for å beholde sin form, og kan bli tilberedt straks eller oppbevares i kjøleskapet over natten for å tillate smakene å blande og utvikle seg.

Ørret og laks er godt kjent for sin rike, oljete tekstur og den behagelige, røkte smaken som gir en utrolig dybde til enhver tallerken de inngår i. Når de er parret med en aromatisk urte fylling i en rulade, blir disse kvalitetene bare forsterket. Resultatet er en intens, velsmakende forrett som både ser og smaker helt fantastisk.

Denne retten kan legge en sofistikert vri på en vanlig middag eller være stjerneattraksjonen på en fancy fest. Uansett, det er garantert å tjene deg noen alvorlige matlaging komplimenter. Hvis du ennå ikke har prøvd rulade av røkt laks og ørret, la dette være din invitasjon til å dykke inn i en verden av gourmetforberedelser og oppdage en helt ny kulinarisk glede.