Ingredienser:

100 g røkt ørretfilet

100 g kremost

1 ss sitronsaft

200 g røkelaks, i skiver

200 g pumpernikkel, i skiver

Kvister av frisk kjørvel eller persille, til pynt

Tilberedning:

Fjern eventuelt skinn og ben fra ørretfileten og kjør den i kjøkkenmaskinen sammen med 85 g av kremosten til det er godt blandet og jevnt, krydre etter smak med salt og pepper. Tilsett sitronsaft og kjør til alt er godt blandet.

Legg de røkte lakseskivene på et rektangulært stykke plastfilm, 15- 20 cm , slik at kanten på lakseskivene overlapper hverandre litt. Smør et jevnt lag av ørretblandingen utover laksen, rull så skivene sammen fra den bredeste siden. Bruk plasten til hjelp til å løfte laksen mens du ruller. Pakk ruladen inn i plastfilm og legg den i fryseren i 30 minutter, eller til den er fast nok til å skjæres i skiver.

Stikk ut 20 runde stykker pumpernikkel med en 4,5 cm utstikker. Smør resten av kremosten på de runde pumpernikkelskivene. Ta lakseruladen ut av fryseren, kasser plastfilmen og skjær ruladen med en svært skarp kniv slik at du får 20 skiver. Legg en ruladeskive på hvert brødstykke og dekorer med en kvist kjørvel eller persille. Dekk med plastfilm og sett i kjøleskapet til lakse og ørretruladen skal serveres.

Porsjoner:
20 stk