Ingredienser:

4 egg 3 dråpe stevia dråper 60 g Sukrin 100 g hvetemel 1 ts bakepulver 3–4 ss syltetøy smør/olje til smøring

Tilberedning:

Pisk egg, sukrin og stevia til eggedosis i en bolle. Bland sammen mel og bakepulver i en annen bolle. Rør melblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Ha bakepapir i en langpanne, og smør godt med olje eller smør. Fordel røren jevnt utover og stek i ovn ved 220°C i ca 7 minutter. Når kaka er ferdig stekt, er det meget kort tid å gjøre resten på. Legg et fuktet håndkle over langpannen. Snu langpannen på hodet slik at den blir liggende opp ned over håndkleet. Ta bort langpannen, og dra bakepapiret forsiktig av. Fordel syltetøy utover hele flaten, rull umiddelbart sammen til en sylinder, og stram håndkleet rundt kaken. Etter 5 minutter er kaken klar. Oppbevar kaken godt tildekket, slik at den ikke tørker ut.

Mer om RULLEKAKE MED STEVIA

Rullekake med stevia er en sunnere versjon av dessertfavoritten, noe som gjør det mulig for helsebevisste individer og diabetikere å nyte denne deilige behandlingen uten å bekymre seg for sukkerinnholdet. Dette er takket være bruken av stevia, en naturlig søtningsmiddel som kommer fra planten Stevia rebaudiana, hovedsakelig vokst i Brasil og Paraguay. Stevia er unik fordi den har null kalorier, og er 200-300 ganger søtere enn sukker, noe som betyr at du trenger mindre av det til å søte opp dine retter.

I en oppskrift for rullekake med stevia, erstatter det vanlig sukker både i selve kaken og i fyllet, som ofte består av krem eller syltetøy. Stevia finnes i mange forskjellige former, inkludert flytende ekstrakt, pulver og konsentrert hvit eller mørk sirup. Type og mengde stevia du bruker, kan variere avhengig av oppskriften og merket, så det er best å følge anvisningene nøye for å sikre at kaken ikke blir for søt.

Selv om stevia er det fremtredende trekket i en rullekake med stevia, er det også noen andre viktige ingredienser. For det meste inkluderer de egg, hvetemel, bakepulver og vaniljeekstrakt. Noen oppskrifter kan også inkludere usaltet smør eller vegetabilsk olje for å gi kaken en rik, fuktig tekstur. Som med alle oppskrifter, er det best å sørge for at alle ingrediensene er av høy kvalitet for å garantere det beste resultatet.

Rullekaker er kjent for sin distinkte spiralformede presentasjon, som oppnås ved å rulle kaken mens den fortsatt er varm etter baking. I tilfelle en rullekake med stevia, kan den tynne og delikate naturen til rullekaken være litt krevende, men resultatet er absolutt verdt innsatsen. Hvis du ønsker å lage en rullekake med stevia, er det viktig å legge merke til at kaken kan være mer skjør enn tradisjonelle sukkerholdige rullekaker på grunn av fraværet av sukker, så det er viktig å være forsiktig under rullet.

En annen ting å huske på er oppbevaring av rullekaken. Fordi en rullekake med stevia ikke inneholder sukker, kan den bli tørr raskere enn en konvensjonell rullekake. Derfor er det best å lagre den i en lufttett beholder for å beholde fuktigheten. Som et alternativ til krem, er det også mulig å fylle rullekaken med bær, frukt eller annet sukkerfritt fyll for å legge til ekstra fuktighet og smak.

Totalt sett tilbyr en rullekake med stevia en deilig dessert for de som vil redusere sukkerinntaket, uten å ofre smak og tekstur. Selv om det krever litt ekstra forsiktighet i preparering og oppbevaring, er denne sukkerfri behandlingen absolutt verdt innsatsen.