Ingredienser

2 rypebryst pr person
klaret smør til steking

Saus
3 ss tørka steinsopp
2 ss tyttebær
4 dl portvin
2 løk i båter
kremfløte eller matfløte
salt og pepper

Tilberedning

Start med sausen. Ha sopp og vin i en kjele og la det trekke på svak varme under lokk ca 3/4 time. Tilsett tyttebær det siste kvarteret. Tilsett løk og kok opp. Slå i godt med fløte og kok videre i ca 15 minutter. Smak godt til med salt og pepper. Sil sausen. Når rypene er flådd og renset, skjæres brystene ut med en skarp kniv. Varm en god panne med klaret smør. Stek brystene med skinnsiden ned ca 1/2 minutt. Snu og stek videre, husk å snu ofte. Det holder med 4 minutter. Så får rypebrystene ligge i restvarmen et minutt til.

Tas ut av pannen og får hvile noen minutter før du skjærer dem i tykke skiver.
Serveres med kokte mandelpoteter med persille, rosenkål med bacon og et tyttebærdryss over til slutt. Bedre blir det knapt.