3/4-1 kg kjøtt av rype
1 gulrot
1 løk
1 bit selleri
1 eple
1 appelsin
8 cl konjakk
1/2 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts merian
1 liter hønsebuljong
1 ss smør eller margarin
2-3 ss hvetemel
4 dl kremfløte
12 cl madeira
1 bunt persille
Skjær ut brystbitene. Del resten av skroget og lårene i småbiter. Brun det i matfett.
Skrell og skjær frukt og grønnsaker i biter. Brun og bland alt en stund. Brenn av med konjakk. Ha i krydderet og rør om. Hell på buljongen og la det koke ca 1 time.
Brun brystbitene og legg dem i buljongen. La det syde 15-20 minutter. Skjær kjøttet i terninger. Sil buljongen. Bland hvetemel og fett og jevn buljongen med det. Ha i fløten. La det koke en liten stund.
Hell i madeira. Legg i kjøtterningene og strø over finhakket persille.