Ingredienser
2 stk sjalottløk 2 ss olivenolje 3 dl langkornet ris 7 dl hønsebuljong 1, g safran 1 ts salt 3 stk kyllingbryst 1 pakke dypfryste selskapserter
Tilberedning
Hakk sjalottløken og fres den blank i olje. Tilsett risen og rør rundt så alle riskornene blir blanke av olje. Hell på hønsebuljong, tilsett safran og salt og la risen småkoke under lokk i 10 minutter. Skjær kyllingfiletene i brede strimler og bland dem med risen. Kok rettene videre i 5 minutter. Tilsett ertene og kok videre til risen er mør og kyllingen gjennomkokt, 3-4 minutter.

Om Safranrisotto med kylling

Safranrisotto med kylling er en klassisk og eksklusiv italiensk rett som vil gi deg en smaksopplevelse uten like. Det er en rett som kombinerer det beste av det italienske kjøkken, med sin rike kombinasjon av safran, kylling og arborio ris som hovedingredienser. Selv om det er en risbasert rett, er det den gylne safranen som gir retten dens karakteristiske smak og farge.

Safran er en dyrebar krydder som er høstet for hånd fra blomsten av Crocus sativus, bedre kjent som safrankrokusen. Det er de magentafargede stigmaene eller «trådene» av blomsten som brukes som krydder, og det er både tidskrevende og arbeidskrevende å høste dem, noe som gjør safran til verdens dyreste krydder. Men selv om det koster litt ekstra, er det verdt hver krone. Safran tilfører retter en delikat, bittersøt smak som er nesten umulig å etterligne, og den lyse gule fargen den gir mat, er helt enestående.

Risotto er en norditaliensk rett som lages ved å langsomt steke og hyppig røre arborio-ris i kyllingbuljong til den blir kremet. Denne teknikken, kjent som «risotto-metoden», gir risottoen dens karakteristiske silkemyke tekstur. Det unike ved risotto er at selv om det er en risbasert rett, har den en rik og kremet konsistens, noe som gir en deilig kontrast til den møre kyllingen.

For å lage safranrisotto med kylling, starter du med å steke kyllingen i olivenolje til den er gyllenbrun. Deretter tilsettes ris og litt hvitvin for å vekke aromaene. Når vinen har fordampet, tilsettes kyllingbuljongen, litt om gangen, mens man stirrer kontinuerlig. Så tilsettes safranen, som vil gi retten dens strålende gule farge. Retten er ferdig når risen er myk og alle ingrediensene er godt blandet sammen.

Noen tips til deg som skal prøve deg på safranrisotto med kylling for første gang: Ikke spare på safranen – det er denne ingrediensen som virkelig gjør retten spesiell. Pass også på å bruke en god kyllingbuljong, da dette skaper grunnlaget for rettens smak. Til slutt, ikke glem å røre ofte, slik at risottoen blir skikkelig kremet.

Hvis du aldri har prøvd safranrisotto med kylling før, er du inne for en ekte behandler. Denne lekre retten er en smaksrik og mettende middagsfavoritt som vil imponere familie og gjester.