Salat med bacon, kylling og pasta

Ingredienser:

Diverse salatblader i utvalg (rød lollo, grønn lollo, frisee etc.) 4-5 kyllingbryst i strimler 2 pk. bacon i skiver Pasta etter ønske (gjerne rør) Minimais (boks) Cherrytomater (1 boks) Rødløk Olivenolje, hvitløk og soltørkede tomater i olje (F.eks. Santa Maria)

Tilberedning:

Fordel salatbladene utover et stort fat. Kok pastaen al dente. Fres litt hakket hvitløk i olivenolje (mengde etter ønske, jeg bruker ca. 1/2 fedd) og tilsett hakket soltørket tomat (5-6 biter), samt litt basilikum. Blandes med den ferdig kokte pastaen. Fordel pastaen over salaten, og pass på å få med hvitløk og tomat også. Klipp bacon i biter og stek. Legges over på kjøkkenpapir for å fjerne noe av fettet. Del kyllingbrystene i litt grove strimler, og stek. Krydre med ønsket krydder. Fordel over pastaen sammen med baconbiter. Mini-mais, rødløk i strimler, og cherrytomat delt i to fordeles over til slutt. Serveres med baguette, smør og ønsket dressing. Evnt. kan du bruke ferdig grillet kylling, men det blir aller best med kyllingfileter .

Porsjoner:
ca.4-6 pers.

Mer om Salat med bacon, kylling og pasta

Når det gjelder kreativitet i matlaging, kan den klassiske kombinasjonen av bacon, kylling og pasta være et utgangspunkt for en rekke spennende retter. Et godt eksempel på dette er en salat som inkluderer disse smakfulle ingrediensene. Selv om det høres kanskje ut som en umiddelbart attraktiv blanding, vil du bli overrasket over hvor deilig denne salaten er når den er tilberedt med riktige tilsetningsstoffer og sauser.

Bacon gir en solid, røkt smak som utfyller både kylling og pasta perfekt. Når du steker baconet til det er sprøtt, får salaten en herlig knasende tekstur. Kylling, på sin side, gir en god kilde til protein. For å få en enda mer intens smak, kan kyllingen marineres med dine favorittkrydder før steking eller grilling. Og sist men ikke minst, pasta. Det er ingen hemmelighet at pasta er veldig mettende, men i en salat tjener den også som et utmerket verktøy for å balansere de andre smakene.

Det kan gjerne nevnes at variasjon er viktig når man tilbereder denne salaten. Du kan for eksempel bytte ut den vanlige pastaen med fullkornspasta for å gi salaten et sunnere preg. Eller kanskje du vil prøve å bytte ut kyllingen med kalkun for en annen type smak. Grønnsaker som cherrytomater, agurk, rødløk eller spinat kan også være gode tillegg for å gi salaten farge og ekstra næringsstoffer.

Selvfølgelig blir ingen salat fullstendig uten en passende dressing. Her kan du virkelig la kreativiteten din løpe løpsk. En hjemmelaget vinaigrette med litt honning kan tilsette salaten en tangy, søt smak, mens en rik, kremet caesar-dressing vil gi en mer dekadent vri. Bruk av forskjellige urter og krydder kan også hjelpe deg med å skreddersy smaken til dine egne preferanser.

Å lage en salat med bacon, kylling og pasta er uten tvil en flott måte å eksperimentere med forskjellige teksturer og smaker på. Enten du leter etter en ny vri på middag eller en velsmakende lunsj å ta med på jobb, kan denne salaten være det perfekte valget. I tillegg til å være smakfull og næringsrik, gir denne salaten deg muligheten til å være kreativ og utforske dine kulinariske talenter. Med litt fantasi kan du gjøre denne enkle kombinasjonen av ingredienser til en oppskrift å huske på!.

Legg igjen en kommentar