Ingredienser:

4 doble matjessildfileter eller 500 gram fersk sildefilet
½ rød chili
4 fedd hvitløk
6 ss olivenolje
2 ts paprikapulver
2 ts karri
1 ts sukker
2 ts ingefær, frisk
2 ss pinjekjerner
2 ss rødvinseddik
1 ss soyasaus
1 salathode
1 dl mynte, frisk
salt

Tilbehør
Grovt brød

Tilberedning:

Del sildefilet i biter. Rens chili og skjær hvitløk i skiver. Blant olje, krydder, sukker, revet ingefær, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen. Surr pinjekjerner gylne i en tørr stekepanne, og ha dem over på et fat. Ha i sildeblandingen i stekepannen og la den steke i cirka 3-4 minutter ved middels varme. Smak til med rødvinseddik, soyasaus og eventuelt salt. Del opp salat og mynteblader, og legg den varme sildeblandingen og pinjekjernene over.

Server salaten mens den ennå er varm, med grovt brød ved siden av.

Porsjoner:
4 porsjoner