Ingredienser:
5 sildefileter, krydret
4 dl vann
3,5 dl sukker
2 dl 7% eddik
1 rødløk
50 g ingefær, frisk
1 ss korianderfrø
1 bunt koriander, frisk
2 ss kapers
2 ss eplecidereddik
1 ts sukker, brunt
1 dl olivenolje
Tilberedning:
Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte. Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik. Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter. Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers. Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke. Bland eplecidereddik, sukker og olje, hell blandingen over silden og legg på lokk.
Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
Porsjoner:
4 porsjoner