Sandwichen har kommet for å bli. Ingen tvil om det. I et utall forskjellige varianter finnes de. Tilpasset for enhver smak og lommebok. Selv om det finnes mange varianter har de en ting felles. Den skal bestå av minst to skiver brød med en form for pålegg i midten. Og med det utgangspunktet kan man jo gjøre sandwichen akkurat så enkel eller komplisert man vil. Ta en skive brød, legg en skive ost eller kjøtt på, en brødskive på toppen, skjæres i to fra hjørne til hjørne og dermed har du en sandwich. Enkel å lage, enkel å ha med seg og enkel å spise.

Det påståes at denne retten oppstod i Kentområdet sørøst i England allerede på 1700 tallet. I følge historien så startet det hele med den fjerde jarlen av byen Sandwich, John Montagu. Denne John Montagu skal ha vært en lidenskapelig kortspiller, og under et kveldsspill beordret han tjenerskapet til å servere to skiver med brød med kjøtt i mellom.

Noen år senere i en biografi om jarlen dementeres deler av denne historie. Den forteller derimot at det var ved skrivebordet han ikke tok seg tid til å avbryte arbeidet sitt. Uansett sannhetsgestalt i disse versjonene er det i hver fall ingen tvil om at denne type smørbrød har oppnådd en veldig popularitet verden over. Fra de enkleste til de mer avanserte. Fra bensinstasjoner til de finere restauranter. En litt mer avansert utgave av den tradisjonelle sandwichen er Club Sandwichen.

For å oppnå dette navnet stiller det krav om at det skal være tre lag med brød. Altså en skive i bunnen, så et lag pålegg, en ny skive, brød, nytt lag med pålegg og en skive på toppen. Brødet bør også være ristet som i toast. Club versjonen bør inneholde bacon, kalkun, tomater og salat. Andre ting kan også brukes i tillegg, som sylteagurk, remulade, majones er ingredienser som ofte brukes. Etter som tiden har gått har det også blitt vanligere å bytte ut kalkun og bacon, med kylling, eller ost og skinke.