Ingredienser

3 ansjosfileter
3 ss olivenolje
200 g hakkede grønne oliven uten stein
2 ss hakkede kapers
2 ss hakkede sultanarosiner
4 hakkede soltørkede (myke) tomater
3 ss hakkede pinjekjerner
½ g safran (tråder eller pulver)
1-1½ dl kokende vann saften av ½ sitron
2 ss frisk hakket oregano

Tilberedning

1. Ha safrantrådene (eller pulveret) i kokende vann. La stå i ti minutter.
2. Varm oljen over middels varme i en panne og oppløs ansjosfiletene. Hakk oliven, kapers, tomater, rosiner og pinjekjerner sammen. Tilsett og rør godt. Ha oppi safranvannet og la trekke i 5-10 minutter. Pass på at sausen ikke koker tørr. Da er det bare å tilsette mer vann.
3. Tilsett hakkede frisk oreganoblader like før servering.

Server til lyst kjøtt, gjerne grillet.