Ingredienser

# 65 g smør i terninger
# 125 g bitter sjokolade (helst med minst 60% kakaoinnhold) brukket i biter
# 2 middels store egg (romtemperatur)
# 2 middels store eggeplommer (romtemperatur)
# 50 g vaniljesukker
# 4 ts hvetemel
# 1/2 ts malt kanel
# Evt melis til å drysse over.

Tilberedning

1. Ha mesteparten (55 g) av smøret og all sjokoladen i en bolle. Smeltes på vannbad. Rør godt.
2. Visp sammen egg, eggeplommer og vaniljesukker til en lett og luftig eggedosis.
3. Ha eggedosis, 2 ts hvetemel og kanel i sjokolade og smørblandingen.
4. Smør 4 stk 1 1/2 dl metall eller ildfaste former. Dryss dem med resten av melet. Fordel sjokoladeblandingen likt i formene med en skje.
5. Sett formene i stekeovnen og la dem stå ved 200oC i 6-7 minutter eller til toppen og sidene virker faste når du tar på dem.

La kakene stå i 1 minutt i formene. Vipp så hver av dem forsiktig over på siden, og lirk forsiktig ut en og en kake og legg dem på asjetter. Dryss evt med melis og server kakene varme.