sardinsushi

Ingredienser:
2 bokser King Oscar sardiner i olivenolje eller soyaolje, avrent 345 g rundkornet ris 10 g sukker 0,45 dl destillert vineddik 4 plater japansk nori (flak av tørket sjøgress) Juliennegrønnsaker (gulrot, vårløk, agurk)

Fremgangsmåte:
Kok risen som anvist på pakken. Løs opp sukker i eddik og rør inn i den varme risen. Spre risen utover en langpanne, og la den avkjøles helt. Legg en nori-plate med den glinsende siden ned på en bambusmatte. Fordel en fjerdedel av risen jevnt utover norien, men la det være 2,5 cm plass igjen til den øverste kanten. Anrett lag med sardiner og grønnsaker langs midten av risen, parallelt med den øverste kanten. Lag sushi-ruller med matten, fukt kanten på norien, og lukk rullen. Skjær stykker på 2,5 cm med en våt kniv. Gjenta fremgangsmåten med den resterende norien og fyllet.

Porsjoner: 2 porsjoner.

Om sardinsushi

«Sardinsushi» er kanskje et relativt ukjent uttrykk for mange, men det gir en spennende gastronomisk opplevelse for de som er villige til å prøve det. Navnet hentyder til den unike kombinasjonen av to kulturer – sushi fra Japan og sardiner, som er mye brukt i middelhavske matvarer og spesielt i Portugal.

For å lage sardinsushi er det ingen fast satt oppskrift, nettopp fordi det kombinerer ulike kulturelle ingredienser. En tradisjonell tilnærming er å marinere sardiner i olivenolje, hvitløk, persille, og sitronjuice i noen timer for å fremheve smaken. Den marinerte sardinen rulles deretter rundt en liten bit ris, akkurat som i en sushi-rull, og pyntes med litt av marinaden eller ferske urter på toppen.

Hovedingrediensen, sardinen, er rik på omega-3 fettsyrer, proteiner og vitaminer som gjør denne retten både sunn og næringsrik. På grunn av den fyldige smaken, kan sardinsushi være et godt alternativ for de som generelt sett er skeptiske til sjømat. En annen viktig faktor er at sardiner er en bærekraftig kilde til sjømat, de er ikke overfisket, og er derfor et bærekraftig og miljøvennlig alternativ.

Interessen for sardinsushi har økt de siste årene, spesielt i urbane områder der folk er åpne for nye kulinariske opplevelser. Det har dukket opp flere restauranter som tilbyr denne unike blandingen av japansk og portugisisk gastronomi, og hjemmekokker har også begynt å eksperimentere med egne oppskrifter.

Til tross for at sardinsushi kan virke som en uvanlig kombinasjon, symboliserer det på mange måter essensen av hva moderne matlaging handler om – å blande ulike kulturer og ingredienser for å skape noe nytt og spennende. Dermed er sardinsushi en perfekt rett for de som er eventyrlystne nok til å prøve noe utenom det vanlige.

Å prøve sardinsushi kan være en morsom kulinarisk opplevelse som tar deg med på en smakfull reise mellom Japan og Middelhavet. Om du er en sushi-entusiast eller bare noen som liker å prøve nye og spennende retter, er sardinsushi definitivt verdt et forsøk.

Legg igjen en kommentar