0,5 kg kyllinglår
4 ts honning
4 ss sojasaus
1 ts koriander, malt
1 ts gurkemeie
2 tsk sesamolje
0,5 ts chilipulver
8 st grillspyd
Sataysaus:
1 gul løk, liten, finhakket
4 ts olja
1,25 dl peanøttsmør
Litt peanøtter, hakkede
1/2 dl soyasaus
1,25 dl kokosmelk, tykk
3 ss sweet chilisaus
Sjær kyllinglårene i deler på lengden. Ta en vid glasskål, ha i honning, soya, sesamolje, koriander, gurkemeie og chikipulver.
Tre kyllingen på bløtlagte grillspyd på langs og legg dem over i marinaden. Dekk til skålen og sett i kjøleskap minst 2 timer.
Sataysaus:
Kok den finhakkede løken i olje til den er myk. Rør i peanøttsmør, hakkede peanøtter, soya, tykk kokosmelk og sweet chili. Kok sausen sakte til den er glatt og gjennomvarm.
Legg de marinerte spydene på en oppvarmet grill og stek 5-7 minutter. Vend spydene av og til og smør flittig med marinaden.
Server med sataysausen.