800 g laksefilet (uten skinn og bein)
Marinade:
1 dl presset sitronsaft
½ dl soyasaus
3 ss hvitvin
1/2 dl honning
1 finhakket sjalottløk
2-3 presset hvitløksbåter
1 ss frisk revet ingefærrot
4 ss smør
1-2 ts maisennamel
5 små vårløk
1 dl rømme
salt og pepper
Skjær laksen i terninger ca 3 cm store og træ dem på grillpinner. Rør sammen sitronsaft, soyasaus, hvitvin, sukker, løk, hvitløk og ingefær, kan gjerne blandes i en hurtigmixer. La fisken marinere i sausen 12 timer i kjøleskapet.
La marinaden renne av og stek fisken på grill eller panne. Hell resten av marinaden over i en kjele og kok opp. Pisk inn 3 ss smør og maisennamel.
Skjær vårløken i tynne riner og damp den i litt vann og 1 ss smør. Slå av vannet og bland vårløken forsiktig inn i rømmen. Smak til med pepper og evt. salt.
Server laksen med soyasausen, rømme og ris.