Ingredienser
Ca. 300 g seifilet uten skinn
1 liten boks (ca. 175 g) blÅskjell
2 vårløk
1 ts olivenolje
1 dl lake fra blåskjellene + vann
1/4 fiskebuljongterning
saft av 1/2 lime eller 1/4 sitron
1 ts salt, hvit pepper
1 tomat i båter
Tilberedning
Del seifileten i to stykker. Sil laken fra blåskjellene. Rens og kutt vårløkene i cm-tykke ringer. Fres dem myke i oljen. Hell på blåskjell-lake og vann, tilsett terning og lime/sitronsaft sammen med halvparten av saltet. Kvern litt pepper over. Kok opp. Legg fisken i pannen, dryss på resten av saltet og kvern litt pepper over. La fisken trekke under lokk i 4-5 minutter. Legg blåskjell og tomatbåter i pannen og la retten surre videre i ca. 2 minutter. Server fisken fra pannen med poteter til.