Ingredienser
9 dl sukker 6 egg 375 gr hvetemel 1 1/2 ts bakepulver 300 gr hasselnøtter 150 gr smeltet smør Krem: 300 gr firkløver 8 sp. melk
Tilberedning
Pisk sukker og egg til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Ha i vekselvis smør og malte hasselnøtter. Stekes ved 180 grader i stor papirkledt langpanne nederst i ovnen i ca. 30 min. Hvelves over på rist. Firkløver + melk varmes på svak varme. Smør gjerne kremen over mens kaken er litt varm.

Mer om Seig sjokoladekake med nøtter

Seig sjokoladekake med nøtter er det perfekte valget for de som elsker både sjokolade og nøtter. Det er ikke et typisk dessertvalg, men det kombinerer det beste av begge verdener. En seig sjokoladekake har ofte en rikere og mer intens sjokoladesmak enn en vanlig sjokoladekake. Resultatet er en himmelsk kake som er like tilfredsstillende som den er lekker. I tillegg gir nøtter en deilig kontrast til det rike, seige sjokoladet, noe som resulterer i en unik smaksopplevelse.

Det er mange varianter av seig sjokoladekake med nøtter, men de mest populære inkluderer valnøtter, hasselnøtter og mandler. Disse nøttene gir en distinkt smak og tekstur til kaken som komplementerer sjokoladesmaken perfekt. Noen oppskrifter inkluderer også hakkede nøtter i kakedeigen, noe som gir en hyggelig overraskelse i hver bit. Andre oppskrifter velger å lage en nøttetopping for å gi kaken et ekstra lag med smak og krusing.

Å lage en seig sjokoladekake med nøtter er ikke så komplisert som det kan virke. Du trenger bare noen få grunnleggende ingredienser som smør, sukker, egg, mel, kakao, sjokolade og selvfølgelig nøtter. Nøkkelen til å lage en virkelig seig sjokoladekake er å ikke overbake den. Kaken skal være fuktig og litt underbakt i midten for å oppnå den rike, seige konsistensen.

En annen viktig faktor er kvaliteten på sjokoladen. Du vil oppnå den beste smaken og konsistensen ved å bruke høykvalitets mørk sjokolade med en høy prosentandel av kakao. Dette gir en sterkere, mer intens sjokoladesmak som virkelig kommer frem i kaken. Og når det gjelder nøtter, er det best å riste dem lett på forhånd for å fremheve deres naturlige smak.

Ikke glem å la kaken avkjøle helt før du serverer den. Dette tillater sjokoladen å sette seg og kaken å få sin karakteristiske seige tekstur. Du kan også ønske å drysse litt melis på toppen for en ekstra touch av sødme. Server kaken alene, eller med en kule vaniljeis eller litt pisket krem for en ekstra spesiell godbit.

Så der har du det, alt du trenger å vite om seig sjokoladekake med nøtter. Hvorvidt du er en erfaren baker eller bare leter etter noe nytt å prøve, vil denne kaken utvilsomt imponere. Den perfekte kombinasjonen av rike, intense sjokoladesmaker og knasende, smakfulle nøtter vil ta smaksløkene dine med storm.