Ingredienser

1 kg sukker
5 dl vann
100 gelatinpulver
2 ts sitronsyre
5 ml essens
Konditorfarge etter ønske

Tilberedning

Bland sukkeret med 3 dl vann og kok opp. Løs opp gelatinpulveret i 2 dl lunkent vann over vannbad, og hell over i den kokende sukkermassen. La det hele småkoke i 15-20 minutter. Tilsett sitronsyre, essens og farge. Spray lett med formfett i en langpanne, og hell massen over i den. La det stå og stivne i minst et par timer. Klippes opp i passende biter og rulles i sukker. Bitene kan gjerne stå og lufttørke noen timer, så får de en deilig, sprø sukkeroverflate.

Ved bruk av konfektform.

Kan helles direkte i en konfektform, og avkjøles minst et par timer før man prøver å trekke dem ut. Man trenger ikke å smøre formene, da massen er veldig seig og kan trekkes ut med ganske stor kraft. Det kan imidlertid være greit å spraye formene lett med formfett før massen has i – da blir det enklere å få dem ut.

Tips 1:
Dersom du ruller bitene i farget sukker, får du en morsom effekt. Her er også perlemorglitteret perfekt for å gi sukkeret en ekstra glans. Prøv deg frem!
Eks: Rosa sukker med sølv perlemor er kjempeflott!
Eller vinrød perlemor i vanlig hvitt sukker! Kombinasjonsmulighetene er mange.

Tips 2:
Bruk pinner sammen med konfektform til å lage myke kjærlighet på pinne. De kan pakkes i små poser som er beregnet spesielt for kjærligheter. Morsomme gaver, og morsomme som pynt på bursdagskaker.