300 g sellerirot (1 stor rot)
400 g poteter (ca 6 stk)
1 liter vann
salt
2 løk
4 korte, kokte middagspølser
1/2 ss hvetemel
2 ss smør eller margarin
2 dl rømme
1/2 dl finklippet kruspersille
Rens selleri og poteter, skjær dem i terninger og legg dem i en suppekjele. Hell over vannet så det dekker terningene. Salte. Kok ca 20 minutter.
Rens løk og skjær den i tynne ringer. Skjær pølene i skiver.
Mos selleri- og potetterningene og kok opp mosen sammen med kokevannet. Rør ut melet i litt vann og jevn suppen. La den småputre 4-5 minutter.
Brun løkringer og pølseskivene i smøret.
Tilsett rømme i suppen, legg i løk og pølser og dryss godt med persille over.
Server gjerne landbrød med ost og reddiker til.