1 finhakket løk eller 3 sjalottløk
smør til løken
2 ss hvetemel
1 1/2 – 2 terninger hønsebuljong
3/4 liter vann
1 stort salathode + ca. 15 små bladbeteblader (eller 2 salathoder)
1 dl hakkede blader spansk kjørvel, pakket
1 dl tørr hvitvin
2 dl lett vispet kremfløte
50 g valnøttkjerner
salt
pepper
1 dl finhakket gressløk
små kjørvelblader
Skrell løken og finhakk den. Fres den sakte i litt smør i en kjele. Dryss i melet. Smuldre i buljongterninger og hell på vann.
Skjær salat og bladbeteblader i grove strimler og ha dem og hakket kjørvel (+ evnt. noen skvallerkålblader) i suppen. La alt koke under lokk i 4-5 minutter. Kjør deretter suppen noen minutter i en food processor og hell den så tilbake i kjelen.
Hell i vinen og bland i lett vispet kremfløte. Tilsett hakkede valnøtter. Smak til med salt og pepper og la suppen få et raskt oppkok. Ha i hakket gressløk. Smak til igjen. Avkjøl suppen til romtemperatur. Legg deretter et lite kjørvelblad øverst i hver kopp eller tallerken når suppen skal serveres.