Sennepssild

Ingredienser
4 Spekesildfileter 3 ss Fransk sennep, grov 2 ts Fransk sennep, fin 1 ss Sirup 1 dl Matyoghurt Salt og nykvernet pepper
Tilberedning
Kjøp ferdig utvannede spekesildefileter, eller vann de ut selv. Tørk silden og skjær i biter. Sausen: Bland senneper og sirup i en bolle. Rør i yoghurt og smak til med salt og pepper. Vend inn sildebiter. La silderetten trekke til neste dag. Oppbevar i tett glass i kjøleskap.

Mer om Sennepssild

Sennepssild er en tradisjonell og elsket rett i Norge, spesielt populært i jule- og påsketider. Likevel er det mange som kanskje ikke vet mye om denne retten, dens opprinnelse og hvordan man best forbereder den. Her kommer noen nye opplysninger om sennepssild.

Først er det viktig å forstå at sennepssild faktisk representerer en unik sammenslåing av to tradisjonelle norske smaker: sennep og sild. Faktisk kan man si at sennepssild representerer en kulinarisk forening av land og hav. Silden kommer selvfølgelig fra havet og har vært en sentral del av det norske kostholdet i århundrer. Sennep derimot, har vært dyrket på landet og brukt som en krydder for å legge til en viss pikant smak til forskjellige retter.

Selv om man kan finne ferdiglaget sennepssild i de fleste supermarkeder, er det mange som velger å lage det selv hjemme. På grunn av den enkle naturen av ingrediensene, er det faktisk ganske enkelt å lage din egen sennepssild. Det grunnleggende konseptet er å maritere silden i en blanding av sennep, eddik, sukker og krydder. Tradisjonelt sett blir blandingen av sennepsglass, sukker og eddik oppvarmet forsiktig før silden legges i. Dette bidrar til å blande smakene og karamellisere sukkeret.

Deretter, når det kommer til selve tilberedningen av sennepssild, er det variasjoner i henhold til personlig smak. Noen foretrekker å servere sennepssilden kald, mens andre liker den bedre når den er romtemperert. Det er obligatorisk å la silden maritere i minst et par timer før servering, men mange mener at den smaker enda bedre hvis den får stå i kjøleskapet i ett døgn.

I moderne tid har det også kommet forskjellige varianter av sennepssild. Noen bruker ulike typer sennep for å gi silden en annen smak. Andre inkluderer tillegg av urter eller andre smaksstoffer. Når det er sagt, forblir den tradisjonelle oppskriften på sennepssild den mest populære.

Det er tydelig at sennepssild fortjener sin plass som en verdsatt del av det norske kjøkken, for ikke å nevne dens lange og forskjellige historie. Så neste gang man serverer eller nyter en tallerken med sennepssild, kan det være morsomt å tenke på alle de ulike kulturelle og historiske trådene som er sammenvevd i denne enkle, men deilige retten.

Legg igjen en kommentar