1 kg benfri fersk skinkestek
saft av 1/2 sitron
revet skall av 1 sitron
1 ts salt
2 kryddermål sort pepper
Saus:
1 dl stekesjy + hønsebuljong
4 dl creme fraiche
2,5 dl hakket persille
2 ts flytende honning
Evt. salt
Sett ovnen på 175 grader. Legg steken i ildfast form, press over sitronsaft, salt og pepper og strø over halvparten av det revne sitronskallet. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen. Stek i nederste del av ovnen til termometeret viser 70 grader (1-1,5 time). Ta steken ut og la den hvile under folie mens du lager sausen.
Mål opp stekesjy og buljong i en kjele. Tilsett creme fraiche og kok noen minutter. Rør i nesten all persillen og smak til med honning og evt. salt.
Strø resten av persillen og sitronskallet over steken. Skjær den i tynne skiver. Server med sausen, kokte poteter og grønnsaker.