Sitronpai med marengs

Ingredienser:
BUNN: 200 g hvetemel 125 g smør (plantemargarin hvis du ikke skal ha melkeprodukter i) 3 ss sukker 1 eggeplomme FYLL: 4 eggeplommer 4 ss maisennamel 1 1/2 dl vann 2 dl sukker revet skall av 2 sitroner, helst økologiske 3 ss sitronsaft 2 ts smør (plantemargarin) MARENGSTOPP: 4 eggehviter 110 g sukker 2 ts sitronsaft

Fremgangsmåte:
BUNN: Smuldre smøret i melet, tilsett sukker og eggeplomme og arbeid deigen raskt sammen. La den hvile en time og lag fyllet i mellomtiden. Trykk deigen ut i en paiform, også litt oppover kantene. Forstek bunnen ved 250 gr. i 10 minutter. FYLL: Varm opp vann, maisennamel og sukker til det tykner. Tilsett eggeplommene, sitronskall, saft og smør, og la det stå på svak varme til det blir tykt. Rør hele tiden. Avkjøl. TOPP: Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret. Pisk i noen minutter til og tilsett sitronsaften. Legg sitronkremen i paibunnen og bre marengsmassen over. Stek videre ved 175 grader i 10-15 minutter, lenger hvis ikke marengsen ser tørr ut. Kaken serveres kald.

Kommentarer:
Uten melkeprodukter

Mer om emnet: Sitronpai med marengs

Sitronpai med marengs er en frisk og deilig dessert som har en unik kombinasjon av søte og syrlige smaker. Denne populære desserten er kjent for sin sprø paibunn, fyldig sitronkrem og myk marengshatt. Sitronpai med marengs, også kjent som sitron marengspai, har sin opprinnelse i Europa, men har også blitt en verdsatt del av mange andre kulturers desserttradisjoner.

Mange tror kanskje at å lage en sitronpai med marengs er en komplisert prosess, men det er faktisk enklere enn du tror. Man begynner med å lage paibunnen, som består av mel, sukker, smør og kaldt vann. Denne blandingen skal formes til en deig og trykkes ned i en pai- eller terteform. Deretter skal den forbakes i ovnen til den er gylden og sprø.

Sitronkremen er neste steg i prosessen. Dette laget gir paien dens distinkte syrlige smak. Sitronkremen er laget av sitronsaft, sitronskall, sukker, egg og smør. For å lage den perfekte sitronkremen, må man hele tiden røre i blandingen mens den koker opp i en kjele. Når kremen er jevn og tyknet, helles den over den avkjølte paibunnen.

Marengs er det siste laget av sitronpaien. Marengs består av eggehviter og sukker, pisket til de danner stive topper. Det er viktig å sørge for at eggehviter er helt frie for plomme, da selv den minste mengde fett kan forhindre at marengsen når det ønskede volum. Marengsen skal være blank og fast før du forsiktig sprer den over sitronkremen. For å oppnå det karakteristiske utseendet, kan marengsen «brettes» forsiktig med en skje for å lage toppene, som vil bli gyldne når paien bakes.

Sitronpaien med marengs bakes deretter i ovnen til marengsen er gylden. De fleste vil være enige om at tiden i ovnen er kritisk – for kort tid og marengsen kan kollapse; for lenge, og den kan bli for mørk og tørr. Det perfekte tidspunktet å ta den ut av ovnen er når marengstopper er gyldent brune, og kremen under fortsatt er skjelvende.

Oppsummert, sitronpai med marengs er en serveringsklar nytelse etter litt kjøletid i kjøleskapet. Det er en dessert som vil imponere dine gjester både med sitt lekre utseende og sin uimotståelige kombinasjon av det søte marengset og det syrlige sitronfyllet. Vær forberedt på å dele oppskriften – for denne paien blir fort en favoritt hos de aller fleste!.

Legg igjen en kommentar