Sitrus og honningglaserte kamskjell

Ingredienser
4 kamskjell, 1 ss smør saften av 1/2 sitron 1 ss honning, blandet salat vinaigrette av olivenolje og vineddik
Tilberedning
Varm smøret og stek kamskjell-musklene ca 1 min på hver side. Smelt honning og sitronsaft i pannen og vend kamskjellene i glasuren. Serveres på revet, blandet salat vendt i 2-3 ss vinaigrette.

Mer om Sitrus og honningglaserte kamskjell

«Sitrus og honningglaserte kamskjell» er en utsøkt matoppskrift som gir en ny, spennende vri på en tradisjonell sjømatdelikatesse. Dette er en perfekt miks av søte, syrlige og havrike smaker som garantert vil imponere i enhver middagssammenheng.

Kamskjell er betydelig populær sjømat i flere deler av verden. Den delikate, søtlige smaken og silkemyke teksturen til kjøttet er noe helt unikt. Opprinnelig kommer Kamskjell fra det kalde atlantiske havet, men i dag finnes det også innsjøvarianter. Den høye konsentrasjonen av protein, vitamin B12, magnesium og sink gjør kamskjell til et næringsrikt tilskudd til ethvert kosthold.

For å lage denne spesialitetsretten «Sitrus og honningglaserte kamskjell», er det først og fremst viktig å skaffe seg ferske kamskjell. De bør være faste, lyse og uten sterk lukt. For best resultat, er det ønskelig å skaffe kamskjell som fortsatt sitter i skjellene sine. Først skal kamskjellene marineres i en blanding av fersk sitrusjuice (for eksempel appelsin- eller sitronsaft) og honning, sammen med litt havsalt.

Når kamskjellene er godt marinert, skal de stekes på høy varme i en kort periode. Den høye varmen vil gi kamskjellene en fin og gyllen overflate, mens innsiden fortsatt vil være myk og saftig. Sørg for å ikke steke kamskjellene for lenge, da dette kan resultere i et tørt og gummiaktig produkt. Ved å tilsette mer sitrus og honning like før servering, får man frem den ideelle balansen mellom søtt, syrlig og hav.

Denne retten av «Sitrus og honningglaserte kamskjell» passer utmerket sammen med en rekke sideretter, som blant annet friske grønnsaker, ris, pasta eller poteter. For de som ønsker ytterligere et dykk i havets herligheter, kan det også tilberedes en frisk seafood-saus til. Med en flaske hvitvin, vil denne retten utvilsom gi et minnerik måltid for enhver foodie.

Å servere sitrus og honningglaserte kamskjell er en sikker måte å imponere på uansett anledning. Rik på smak, næringsstoffer, og med en eksotisk vri, vil denne retten definitivt sette kulinariske spor. Så hvorfor ikke prøve deg på denne spennende oppskriften neste gang du vil lage noe litt utenom det vanlige? Oppdag gleden ved unike smakskombinasjoner og opplev en helt ny side ved sjømat.

Legg igjen en kommentar