til form ca 20 cm i diameter (smøres og drysses med mel)
120 g. kokesjokolade ( helst mørk valrhona, eller annen sjokolade med 70% kakaoinnhold)
2 ss rom eller kaffe
110 g. smør (gjerne usaltet)
1 3/4 dl. sukker
3 eggeplommer
3 eggehviter
klype salt
1 ss sukker
60 g. malte mandler
1/4 ts mandelessens
60 g siktet hvetemel
smelt sjokolade og kaffe/rom over vannbad
visp smør og sukker hvitt, rør godt inn eggeplommer.
Visp eggehviter. Start med ren bolle (porselen/stål, IKKE plast) ren visp, visp til eggehvite skummer, tilsett salt, visp til mye topper, tilsett sukker og visp til du har stive topper.
rør mandeler og mandeldråper og smeltet sjokolade inn egg- og smørblandingen. Rør inn 1/4 av eggehvitene. Skjær så forsiktig inn 1/3 av eggehvite, dryss på 1/3 hvetemel og skjær inn i eggehviten. Fortsett med eggehvite og mel annenhver gang til alt er brukt opp.
ha i smurt form, jevn ut på toppen og stekmidt i ovn ca 25 min på 175 grader. Vær obs på tiden siden ovner kan varier i varmen. Kaken skal være gjennomstekt ytterste 6-7 cm og myk i midten. Hvis du bruker en større form tar kaken kortere tid.
La kjøle i formen i 10 min før du tar den ut og lar den avkjøle helt. før du tar på glasur
Jeg bruker denne glasuren,men lager mer enn oppskriften for jeg synes glasur er godt biggrin.gif Du kan igrunn bruke akkurat den glasuren du liker best
60 g. sjokolade
1 ss kaffe / rom
3 ss usaltet smør
smelt sjokolade over vannbade. Ta av vannbadet og rør inn smøret mens sjokoladen avkjøler til den får smørkonsistens.
Jeg bruker å pynte kaken med sjokoladespon tilslutt
TIPS: kaken har ikke hevemiddel, så vær obs på at du ikke slår luften ut av eggehvitene når du skjærer den inn i deigen.