3 ss Olje
2 løk hakkede
2 hvitløksfedd pressede
2 cm friskingefær
1-2 ts støttede koriander frø
1 ts mild chilipulver eller 1 knivspiss sterk chilipulver.
1 kylling delt i biter( fjernskinnet)
1 dl vann
1 ts salt
750 gram fersk spinat ,meget godt skylt og fjern stilker
Varm oljen i en tykkbunnet kjele Ha i løken stek til den er gyllen.Tilsett hvitløk,ingefær ,koriander og chili.Rørestek på svak varme i 2 minutter.Legg i kyllingbitene og stek til de er pent brune på alle sider.Hell i vannet og salt og ha på lokk og la dette trekke i 20 minutter eller til den er mør.Snu på kyllingitene av og til og tilsett mer vann hvis det blir tørt.
Tilsett spinaten og vend den sammen med til den blir myk ca 1 min .Legg opp retten på fat og sever ris eller brød og kokte grønnsaker til.
Du kan bruke begge deler. Gjerne fersk spinat, det er alltid mer smak i ferske grønnsaker enn i frosne, det skjer noe med grønnsakene når de blir frosset. Palak Murgh er en deilig rett, lykke til 🙂
Kan jeg bruke fersk spinat eller må det være fryst ?