Sjokoladebiscotti – glutenfri

Ingredienser
2 (-3) egg 100 g sukker 1 ts vaniljesukker 125 g mel (jyttemel fungerer godt) 2 ts bakepulver 1 ts kanel 50 g mørk sjokolade, grovhakket 50 g pinjekjerner 50 g ristede mandelflak
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 grader. Visp 2 egg, sukker og vaniljesukker til en tykk eggedosis. Band mel, bakepulver og kanel, og sikt det i eggedosisen. Ha også i nøttene og sjokoladen. Rør raskt sammen deigen. Den skal bli fast nok til å kunne trilles ut til ei pølse, men ikke hard. Tlsett et ekstra egg om den er hard, eller ekstra mel om den er for bløt. Form deigen til en flat rull, med en høyde på ca 2 cm. Rullen legges så på en bakepapirkledt stekeplate. Rullen kan med fordel trilles ut på bakepapiret. Stek rullen til den er gyllen i 20-25 minutter. La rullen avkjøl til den fast, i ca 5 minutter. Skjær den så i 1 cm tykke skiver og legg skivene på stekebrettet. Stek skivene så i 15 minutter. Snu dem midt i steketiden, slik at de blir stekt på begge sider. Avkjøles på rist.

Mer om emnet: Sjokoladebiscotti – glutenfri

Sjokoladebiscotti er kjent og elsket verden over for deres tydelige tekstur og deilige smak. Vanligvis laget av mel, sukker, egg og assorterte nøtter og sjokoladebiter, er de en favoritt blant mange. Lykkeligvis, for dem som er sensitive eller intolerante for gluten, finnes det et velsmakende alternativ: glutenfri sjokoladebiscotti.

Det er ingen grunn til å føle seg utelatt av denne kulinariske gleden selv om du har glutenintoleranse. Glutenfrie sjokoladebiscotti er laget med alternative meler, som mandelmel, kokosmel eller rismel, som lendes til den ønskede teksturen uten å være skadelig for de som har cøliaki eller glutenfølsomhet. Disse ingrediensene er naturlige og næringsrike, noe som betyr at de tilfører ekstra helsefordeler til den allerede fantastiske opplevelsen av å spise sjokoladebiscotti.

En annen viktig ingrediens i glutenfri sjokoladebiscotti er bakingpulver. Tross alt, selv om du bytter ut hvetemelet med et glutenfritt alternativ, trengs det fortsatt en hevingsagent for å gi den ikoniske biscottiteksturen. Spesielle typer av glutenfri bakingpulver er nå lett tilgjengelig i markedet. Som med enhver oppskrift, er nøkkelen til å lage den beste glutenfrie sjokoladebiscotti en blanding av høykvalitets ingredienser, riktig bakingteknikk og mye kjærlighet.

I tillegg til sjokolade, kan du også legge til en rekke andre ingredienser i din glutenfrie sjokoladebiscotti for å piffe dem opp. Prøv for eksempel å legge til tørket frukt, forskjellige nøtter eller kanskje til og med hvit sjokolade for en ekstra dose kos.

Med disse kunnskapene i hånd, er glutenfri sjokoladebiscotti ikke bare mulig, men de er også utrolig deilige. Mennesker med glutenintoleranse kan fryde seg over at de ikke går glipp av denne særlige godbiten. La oss sette pris på denne fantastiske oppfinnelsen og fortsette å nyte god mat i all sin mangfold.

Legg igjen en kommentar