Ingredienser
125 gr. margarin røres hvitt 250 gr. sukker 5 egg Vispes i 1 om gangen 125 gr. hv.mel 2 ts. bakepulver Smelt sjokoladen i vannet. Blandes i røren 3 ts. vaniljesukker vekselvis med melblandingen. ½ dl. vann 1 pl. kokesjokolade
Tilberedning
Stekes ca. 40-45 minutter, nederste rille, 175 grader. Krem: Fyll og pynt. (Halver porsj. om du bare vil ha krem oppå) 200 gr. firkløver el. melkesjokolade 1 dl. fløte el. H-melk 100 gr. smør el. marg. 250-300 gr. melis Ha sjokoladebiter og smør i en kjele. La det smelte over svak varme. Rør ikke i sjokoladen før den er smeltet. Kjenn om den er smeltet med fingeren – du kan nemlig ikke se om den er smeltet. Ta kjelen av varmen og rør den jevn. Tilsett melken og rør inn melis. Kanskje må kremen avkjøles litt i kjøleskapet. Ha kremen inni og oppå kaken. Du kan dynke kaken med appelsin juice(eller champagne brus eller melk).

Mer om Sjokoladekake fra Oslo

Når man tenker på Oslo, tenker man kanskje først og fremst på emblemer som operaen, skulpturene i Vigelandsparken, og vikingmuseet. Sjokoladekake er kanskje ikke det første som dukker opp i tankene, men i Oslos kafé- og bakerivirksomhet er det faktisk en skjult perle.

Selv om Oslo kan være mest kjent for sin rike historie og imponerende arkitektur, har det også et blomstrende kulinarisk samfunn som omfavner kaker og søtsaker, spesielt sjokoladekake. Det sies at Oslo har en distinkt oppskrift på sjokoladekake som har blitt perfeksjonert gjennom årene.

Historien om sjokoladekaken i Oslo strekker seg tilbake til innførselen av kakao i Norge på 1800-tallet. Sjokoladekaken ble først introdusert til Oslo av konditorer fra andre deler av Europa, som søkte et nytt marked for deres deilige oppskrifter. Siden har den utviklet seg til en nasjonal favoritt, med hver bakeri og kafé i Oslo som gir deres unike vri på denne klassiske oppskriften.

Oslo-sjokoladekaken er kjent for sin rike og luftige konsistens, og den Distinkte smaken av høykvalitets mørk sjokolade som er brukt i oppskriften. Noen eksperimenterer også med tilsetninger som kaffe eller frukt for å komplimentere sjokoladens intense smak. Oppskriften variere fra sted til sted, men det som er sikkert er at hver versjon har sin sjarm. En typisk Oslo-sjokoladekake er uten glasur, men dekkes i stedet med et lett dryss av melis, noe som gir en elegant finish.

Mange av kafeene og bakeriene i Oslo serverer en utrolig smakfull sjokoladekake, og det er alltid en glede å prøve de forskjellige variantene. Et av de mest populære stedene er det historiske bakeriet, Kransekakehuset, som er kjent for sin sjokoladekake laget med en hemmelig oppskrift som har blitt videreført i generasjoner. Ikke bare serverer de de mest deilige sjokoladekakene, men besøkende har også muligheten til å nyte en god kopp kaffe mens de beundrer det sjarmerende, gammeldagse interiøret.

Med andre ord, Oslo har definitivt mer å tilby enn bare sin rike kultur og historie. Dens sjokoladekaker er en skjult skatt som fortjener anerkjennelse. Så hvis du noen gang befinner deg i byen, må du sørge for å smake på en bit av Oslo-historie ved å prøve en av dens mange deilige sjokoladekaker. Du vil definitivt ikke bli skuffet!.