Ingredienser
Lita form – Stor form 125 gr – 250 gr smeltet smør 400 gr – 800 gr sukker – Røres godt 400 gr – 800 gr hvetemel 4 ts – 8 ts kanel 2 ts – 4 ts natron 5 dl – 10 dl kulturmelk
Tilberedning
Kulturmelka has i tilsett mel, blandet med kanel og nartron. Stekes på 200`C i ca 30 min Fyll: 50 gr 100 gr Smelta smør 4 ss 8 ss kaffe 1 ss 2 ss kakao 250 gr 500 gr melis 1 ts 2 ts vaniljesukker

Mer om Sjokoladekake med kulturmelk uten egg

Sjokoladekake med kulturmelk har vært en stift i mange norske hjem gjennom generasjoner. Men, har du noen gang lurt på hvordan du kan lage denne deilige desserten uten egg? Det er faktisk ikke så vanskelig som du kanskje tror. Takket være noen smarte bytter, kan du til og med forbedre den saftige, rike smaken vi alle elsker, samtidig som du holder den helt eggfri.

Å bake uten egg kan være en utfordring, spesielt når det kommer til kaker. Eggene bidrar til å binde ingrediensene sammen, gir fuktighet og bidrar til heving. Men de er ikke uerstattelige. For å lage en sjokoladekake med kulturmelk uten egg, kan vi ty til flere alternativer. For eksempel kan eplemos, banan eller avokado brukes som eggsubstitutter. De gir kaken fuktighet og hjelper med å binde ingrediensene sammen, akkurat som egg ville gjort. I tillegg kan natron og eddik brukes som hevemiddel for å sørge for at kaken fortsatt er lett og luftig.

En annen faktor å vurdere er kulturmelken. Kulturmelk er en tradisjonell norsk ingrediens som gir kaken en litt syrlig smak, noe som komplementerer rikdommen til sjokoladen veldig godt. Kulturmelk hjelper også til med å holde kaken fuktig, noe som blir spesielt viktig når vi utelukker egg.

Selv om vi tar bort eggene, tar vi ikke bort den nydelige smaken av sjokolade. Ved å bruke høykvalitets kakao og litt mørk sjokolade i oppskriften, kan du være sikker på at denne kaken vil ha en dyp og fyldig sjokoladesmak. Valget av sjokolade er også viktig: sørg for å velge en som er uten melk hvis du også lager kaken melkefri.

En annen stor fordel med denne kaken er at den faktisk er relativt sunn, sammenlignet med andre sjokoladekaker. Ved å bruke banan eller eplemos som erstatning for egg, legger du til et ekstra nivå av næringsstoffer i kaken. Det betyr at du kan nyte denne deilige sjokoladekaken med kulturmelk uten egget med litt mindre skyldfølelse.

Helt til slutt, en god sjokoladekake med kulturmelk trenger en passende frosting. Du kan lage en enkel sjokoladeglasure ved å blande melis, kakao og litt vann, eller kanskje en kremet sjokoladefrosting ved bruk av avokado. Uansett hvilken du velger, vil frosting gi den siste perfekte finish til sjokoladekaken med kulturmelk uten egg.

Så neste gang du kraver noe søtt, hvorfor ikke prøve denne deilige, eggfri versjonen av sjokoladekake med kulturmelk? Denne kaken er ikke bare en nytelse for smaksløkene, men er også vennlig mot de som er allergiske mot egg eller prøver å følge et vegansk kosthold. Dessuten er det også en fin måte å introdusere skandinavisk bakst til venner og familie. Med sin saftige, sjokolade søte smak, er denne kaken garantert å være en hit på ethvert bord.