Ingredienser
1 beger crème fraiche 1 beger philadelfiaost 1/2 hakket rød løk eller en hel sjalottløk
Tilberedning
Helles i et klede i en liten sil. La den dryppe av seg i kjøleskapet over natten, hvelves på et festlig fat og dekkes med svart rogn! (Gjerne Limfjordskaviar) Pynt med roser eller andre spiselige blomster.

Mer om emnet: Sort ost

Sort ost er en type ost som har hovedsakelig sitt opphav i Skandinavia, spesielt i Norge. Navnet ‘sort ost’ kommer fra den unike, dypt brune fargen som osten får under produksjonsprosessen. En av de mest kjente osten innenfor denne kategorien er Norsk Brunost som det er mange varianter av.

Ulike varianter av brunost har små forskjeller i farge, tekstur og smak. For eksempel er Gjetost, laget med geitemelk, litt søtere enn andre typer og har en merkelig smak av karamell. På den annen side er Fløtemysost, som er laget med kufløte, mindre søtt men har en rik og kremet konsistens.

En unik egenskap ved sort ost er at det ikke er laget av myse, i stedet er det laget av en blanding av melk, fløte og myse som kokes til all væske er fordampet. Denne prosessen gir osten dens karakteristiske brune farge og en søtlig, nøtteaktig smak. Denne osten er en favoritt blant nordmenn, og er et vanlig pålegg på brødskiven, og er også ofte brukt i matlaging for å tilføre en distinkt smak.

FOR konservering, bør sort ost holdes i kjøleskapet eller i en annen kjølig plass. Det er viktig å lagre denne osten på riktig måte for å bevare dens unike smak og tekstur. Det er også viktig å merke seg at sort ost har en relativt kort holdbarhet sammenlignet med andre oster, så det er best å konsumere det innen en uke etter at emballasjen er åpnet.

Å spise sort ost kan er en stor del av den norske matkulturen. Denne osten kan nytes i mange retter, både søte og salte. For eksempel, noen mennesker liker å spise den med frukt eller syltetøy, mens andre foretrekker å ha den på brød eller knekkebrød. Det finnes til og med oppskrifter der osten blir brukt som en ingrediens i sauser og desserter.

I det siste har denne osten også begynt å få internasjonal anerkjennelse, med økende popularitet i land som USA og Storbritannia. Faktisk er det mange internasjonale foodie-bloggere og kokker som har begynt å eksperimentere med denne osten, blant annet i gourmetretter. Ikke dårlig for en ydmyk, norsk hverdagsost!.