Ingredienser

Til kake:

400 g hvetemel
250 g lyst, brunt sukker
100 g lyst muscovadosukker (eller du tar bare 350 g lyst, brunt sukker)
50 g kakaopulver av beste kvalitet
2 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
3 egg
1 1/2 dl rømme
1 ss vaniljeekstrakt
175 g usaltet smør, smeltet og avkjølt
1 11/4 dl maisolje
3 dl kaldt vann

Til glasur

175 g mørk sjokolade, min. 70 % kakaoinnhold
250 g usaltet smør, mykt
275 g melis, siktet
1 ss vaniljeekstrakt

Tilberedning

Sett stekovnen på 180 grader C. Pensle bunnen av 2 ca 20 cm springformer med litt smør og kle dem med bakepapir.
Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Pisk egg, rømme og vaniljeekstrakt godt sammen i en annen bolle eller en vid mugge. Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og kjør smeltet smør og maisolje til det akkurat er blandet, (Du vil trenge en stor bolle til dette hvis du bruker håndmikser, bollen til kjøkkenmaskinen er stor nok.) og pisk så inn vannet.
Tilsett alle de tørre ingrediensene på én gang og bland godt på lav hastighet. Tilsett eggeblandingen, kjør videre til alt er godt blandet og hell røren i de smurte formene. ( du kan gjøre dette for hånd!!!)
Stek kakene i 50-55 min eller til kakepinnen kommer ut uten deig.
Sett kakene til avkjøling i formene på en rist i 15 min og hvelv den så ut på risten for å avkjøles helt.
Glasur:
Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen, 2-3 min på middels effekt skulle holde, eller i en bolle over småkokende vann og la den avkjøles litt.
Visp smøret i en annen bolle til det er mykt og kremet8 bruk gjerne kjøøkenmaskinen her!), tilsett siktet melis og pisk videre til blandingen er lett og luftig.( det er viktig å sikte…)Tilsett så forsikitg vanilje og sjokolade og miks det til blandingen er galtt og blank.

Del kaken i to lag og legg 1/4 av glasuren mellom lagene. Fordel resten av glasuren på topp og sider, smør godt utover med en plastspatel eller palettkniv.